Connery

Hey bartender - stik mig whisky for en kvart million!

En af verdens dyreste flasker whisky har fundet vej til Danmark

Destilleriet The Balvenie har eksisteret siden 1892, og er kendt for at producere et par af verdens mest eksklusive gyldne dråber. 

The Balvenie 50 YO Cask 4567 er en af to 50 år gamle tønder whisky, som Balvenie-destilleriet netop har løftet sløret for. Tønde nummer 4567, som flasken er tappet fra, har siden 1963 været lagret på de samme europæiske egefade og er blevet passet og plejet af den samme Malt Master i 50 år. The Balvenie Destilleriet ligger i Speyside Regionen i Dufftown, Skotland.

I løbet af det halve århundrede har whiskyen udviklet en rødlig nuance og en dyb, fyldig smag. Whiskyen indleder med en note af eg, der følges op af sødlige undertoner af rosiner og diskret antydning af ingefær. Smagsindtrykket emmer af noter af kirsebær og brombær, og eftersmagen efterlader en vedvarende smag af tørrede frugter og en varig sødme. Med sådan en luksusvare er der naturligvis ikke sparet på noget, og The Balvenie 50 YO leveres da også i en eksklusiv håndskåren trææske sammensat af 49 forskellige stykker ædeltræ. Ganske dekorativ i barskabet. 

Eksklusiv flaske, eksklusiv pris

Hvis det lyder fristende, skal man nok have en overordentlig god månedsløn eller en meget velvillig bankrådgiver. En enkelt skænk på bare to centiliter af den 50årige herlighed løber nemlig op i knap 7.150 kr.– men mon ikke den vil imponere i den lokale whiskyklub?

En af disse flasker har fundet vej til dansk jord. Eller ikke jord, men hav. Det er nemlig Scandlines Bordershop, af alle, der har fået muligheden for at sælge den. Det kan umiddelbart lyde lidt skørt, men faktisk er bordershoppen, indehaver af en overdådig samling af sjældne og dyre flasker. 

"Vi har længe suppleret vores faste sortiment med eksklusiv spiritus, og derfor er vi meget glade for som en af to butikker på verdensplan i år at få muligheden for at kunne tilbyde The Balvenie 50 YO. Den fasttømrer nemlig vores position blandt verdenseliten af forhandlere af den fineste spiritus. Det kan måske virke lidt sjovt, at en grænsebutik forhandler så dyre flasker, men vi oplever en stigende efterspørgsel på de helt dyre varer. Kunderne vil også gerne have kvalitet, og BorderShop er i dag meget mere end pallevarer," siger Kerim Lindved Aydin, som er direktør for grænsehandel hos Scandlines BorderShop.

ANNONCE
The Balvenie 50 - Bag den eksklusive flaske

The Balvenie 50 YO Cask 4567 kan opleves i Scandlines BorderShop Puttgarden fra november 2015.

Pris: 249.999 for flasken.

Del

Seneste nyt

Annonce