Connery

Halloween-guide til hjemsøgte byer og hoteller

Spøgelser og genfærd har gennem tiden været en del af fortællingen om flere af verdens største byer...

I dag er det Halloween (ihvertfald for nogen), og med til den uhyggelige højtid følger spøgelseshoteller, underjordiske gange i Paris og en hjemsøgt mølle i København, som leder tankerne hen mod gamle gyserfilm. Hoteleksperten Hotels.com har fundet en række uhyggelige hotelhistorier og destinationer frem til Halloween-fejringen.

ANNONCE
Ramblersen, Wikimedia Commons - Halloween-guide til hjemsøgte byer og hoteller Ramblersen, Wikimedia Commons

Myterne om København

Ved Christianshavns Vold står den sidste af de gamle voldmøller, Lille Mølle, som er opført i 1783 og i dag tilhører Nationalmuseet. I starten af 1900-tallet indrettede et ægtepar møllen og boede der frem til deres død, og efter sigende spøger de stadig om natten.

Trekroner Søfort er et andet sted, der siges at være hjemsøgt. Fortet blev anlagt i 1713 og ligger som en lille ø ved indgangen til Københavns Havn. Befæstningsanlægget blev benyttet til at beskytte Danmark mod udefrakommende fjender, og det er et hot-spot for danske spøgelsesjægere, der har rapporteret om åndelig tilstedeværelse og gråd om natten.

ANNONCE
Halloween-guide til hjemsøgte byer og hoteller

Underjordiske spøgelser i Paris     

De fleste forbinder Paris med kærlighed, men under byens gader lurer et omfattende system af 300 kilometer underjordiske gange, skakter og rum, der kaldes katakomberne. En del af disse benyttes som begravelsespladser, hvor turister til Halloween kan komme på en hårrejsende guidet tur. Flere hævder at have oplevet overnaturlige fænomener under et besøg i de underjordiske gange, og nogle påstår sågar, at de er blevet rørt eller endda næsten kvalt af genfærd i katakomberne. Paris har også et hjemsøgt hotel, Le Pavillion. Her foregår så mange uforklarlige hændelser, at ledelsen tidligere har hyret et team af specialister til at undersøge paranomal aktivitet. 

ANNONCE
Halloween-guide til hjemsøgte byer og hoteller

Edinburghs blodige fortid 

Omkring Greyfriars kirkegård i Edinburgh ligger den berømte ”Bloody Mackenzie” begravet. Legenden siger, at blodige Mackenzie rejste verden rundt på jagt efter nye metoder og redskaber til at torturere sine fanger. I 90'erne blev Mackenzies gravsted i Edinburgh ødelagt af en vagabond, og nogle hævder, at det har vækket ånden til live igen. I en lille by 20 kilometer fra Edinburgh ligger desuden Dalhousie Castle Hotel, der er kendt for at være hjemsøgt

ANNONCE
Halloween-guide til hjemsøgte byer og hoteller

Uopklarede mord i Østlondon

Myten om Jack the Ripper, som er en fællesbetegnelse for en række brutale mord begået mod prostituerede kvinder i Østlondon i 1888, tiltrækker stadig rejsende i stor flok til Londonbydelen Whitechapel. Kvinderne fik skåret halsen over inden deres maveregion blev lemlæstet, og flere af de prostituerede siges at gå igen i bygningerne i området omkring Mitre Square, hvor flere af mordene fandt sted, eksempelvis på The Chamberlain Hotel.

ANNONCE
Halloween-guide til hjemsøgte byer og hoteller

Lig på strandene i Singapore

Singapore bliver ofte forbundet med hav, ro og afslapning, men én af de eksotiske strande udgjorde scenen for en ekstremt blodig konfrontation under Anden Verdenskrig. På Changi-stranden blev tusindvis af kinesiske soldater skudt af japanerne, og de lokale påstår, at de dødes skrig kan høres på stranden om natten. Om morgenen finder spøgelserne efter sigende tilbage i huller langs vandkanten, hvor deres kroppe blev begravet. 

ANNONCE
Halloween-guide til hjemsøgte byer og hoteller

Spøgelsesbarnet i New Orleans

På New Orleans kirkegårde ligger krigshelte begravet, som døde i perioden 1812-1815 under det sidste store slag i den amerikanske befrielseskrig. Mange lokale påstår, at kirkegårdene i New Orleans stadig er hjemsøgte af spøgelser, som døde under krigen. Hotel Monteleone i New Orleans siges også at være et af de mest hjemsøgte steder i USA, hvor et spøgelsesbarn skulle husere på 14. etage. Efter sigende skulle det være den etage, som de fleste gæster efterspørger at bo på under Halloween.

ANNONCE
Halloween-guide til hjemsøgte byer og hoteller

Exorcisten i Washington

I Washington D.C. ligger et af de ældste og mest prestigefyldte universiteter i landet, Georgetown. I gaderne omkring universitetet blev optagelserne til Regan Macneals legendariske gyserfilm “The Exorcist” foretaget, da pladsen Lafayette Square er kendt for uforklarlige hændelser, som tilskrives spøgelser og ånder. Et andet hjemsøgt sted i Washington er det berømte Omni Shoreham Hotel. Her oplever gæster efter sigende mærkelige lyde fra tomme korridorer, og lamper og fjernsyn skulle tænde og slukke af sig selv. Hotelspøgelset, som det kaldes, bor på værelse 807. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce