Connery

Guarana og dets forbløffende mange fordele

Guarana er en plante, der vokser i Amazonasområdet i dele af Venezuela og Brasilien. Plantens bær har et stort antal helbredsmæssige fordele, herunder evnen til at forbrænde fedt og forhøje energiniveauet. I dag anvendes den som en hyppig ingrediens i energi- og sportsdrikke grundet dets fantastiske egenskaber. Bliv klogere på den magiske frugt, og hvilke gavnlige effekter den har på din krop.

Guarana er en plante, der vokser i Amazonasområdet i dele af Venezuela og Brasilien. Plantens bær har et stort antal helbredsmæssige fordele, herunder evnen til at forbrænde fedt og forhøje energiniveauet. I dag anvendes den som en hyppig ingrediens i energi- og sportsdrikke grundet dets fantastiske egenskaber. Bliv klogere på den magiske frugt, og hvilke gavnlige effekter den har på din krop.

Hvad er guarana?

Planten er karakteriseret ved dens lange grønne blade, klynger af hvide blomster og røde, eksotiske frugter. Den aktive ingrediens i guarana er et ekstrakt, som findes i frugtens mange små frø. Mennesket anvender dette ekstrakt til mange ting i dag, herunder energidrikke, medicin og kosmetiske produkter. Det var dog en lokal indianerstamme i Brasilien, som for mange hundrede år siden opdagede og udnyttede frugtens sunde egenskaber. En gruppe opdagelsesrejsende beskrev denne indianerstamme som indehavere af enestående udholdenhed og fysik, og de syntes også at anvende de røde bær mod sygdomme, smerter og som appetitnedsættende te.

Den primære årsag til frugtens mange helbredsmæssige fordele skyldes én effektiv ingrediens: koffein. Et guaranafrø er på størrelse med en almindelig kaffebønne, men indeholder mere end dobbelt så meget koffein. Hvorimod en arabica-kaffebønne indeholder 1-2,5 % koffein, har plantens frø en koncentration på 4-8 % koffein. Koffein er et yderst stimulerende middel, som blandt andet opkvikker den mentale opmærksomhed, det centrale nervesystem og humøret. Guaranfrugten har så mange gavnlige egenskaber, at den kaldes for ”den magiske frugt”. Lad os tage et nærmere kig på nogle af dens forbløffende fordele.

 

Fordele ved guarana ekstrakt

1. Bidrager til et øget og effektivt vægttab
Plantens ekstrakt anvendes i dag i diverse kosttilskud til at opnå vægttab ved at øge stofskiftet og bekæmpe sult. Gennem århundreder har lokale indfødte anvendt guaranafrugt til at lave te med appetitnedsættende egenskaber. Desuden påvirkes nervesystemet til at fremkalde processen, lipolyse, som involverer frigivelse af fedtstoffer i blodet, hvorefter det omdannes til ren energi ved at dyrke motion.

2. En antioxiderende detox kur
Guarana har antioxidantske egenskaber, som blandt andet styrker og forebygger sygdomme i hjerte-karsystemet. Selv små mængder af frugten øger kroppens produktion af antioxiderende enzymer og mindsker oxidativ stress, der blandt andet kan resultere i for tidlig ældning. Derudover fungerer guaranafrugt som en effektiv detox kur, der afgifter kroppen for skadelige toksiner og bekæmper forstoppelse, diarre og oppustethed. Forvent i stedet et sundt og balanceret fordøjelsessystem.

3. Øget energiniveau og mere overskud
På grund af den høje koncentration af koffein er guaranafrugt en ren energikilde. I modsætning til kaffe frigives plantens koffein langsomt i kroppen, hvilket resulterer i et længerevarende energiboost. Koffeinen stimulerer det centrale nervesystem, bekæmper træthed og forhøjer aktivitetsniveauet. Undersøgelser viser desuden, at guarana kan skærpe den mentale opmærksomhed og kan forbedre hjernens læringskapaciteter.

4. Mindsker stress og løfter humøret
Det naturlige koffein i guarana har vist sig at have kontrollerende egenskaber i forhold til frigivelse af hormoner. Dette resulterer i positive effekter på humøret og fokus på mental velvære. En undersøgelse viser en forbedret koncentrationsevne, opmærksomhed og humør ved at indtage frugtens ekstrakt. Desuden modvirker guaranafrugten stress og får hjernen til at slappe af.

Ovenstående er blot et småt udvalg af de mange helbredsmæssige fordele, som den magiske plante medfører. Det er derudover også vist, at guarana hjælper med at bekæmpe malaria, diabetes, insektbid, tømmermænd og infektioner. Med dets brede spektrum af egenskaber er det intet under, at den kaldes for ”den magiske frugt”. I dag anvendes guaranafrugt i høj grad som kosttilskud, idet frugten indeholder gavnlige vitaminer og mineraler såsom vitamin A, B1, B3 og E samt kalcium, kalium, jern, magnesium og fosfor. Da planten har en udrensende og afgiftende effekt på vores organer og fordøjelsessystem, gives kroppen bedre mulighed for at optage disse nødvendige næringsstoffer.

Hvor kan jeg købe guarana?

Fra dybet af Amazonas findes et koffeinholdigt superfood, som øger sundhed og præstation. Gennem flere hundrede år er det anvendt af sydamerikanerne og er endelig tilgængelig i resten af verden. Denne urteløsning er i dag mange forskellige former, herunder ekstrakt, piller, energidrikke og slankepulver. Hos WeightWorld forhandles guarana som et sikkert og effektivt kostsupplement, idet produkterne kun indeholder naturlige ingredienser, som er sikre og gavnlige for kroppen. Guarana er en enestående frugt, idet den indeholder og medfører så mange forskellige sunde fordele - uanset om du ønsker mere energi i hverdagen, et øget vægttab eller at udrense kroppen, kan guaranafrugten hjælpe dig på vej!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce