Connery

Grammy 2017 Predictions: Nomineringer

Hvem tror du løber afsted med en nominering?

Musik fylder en stor del i manges dagligdag, og derfor synes jeg også, det er ret spændende, når vi skal hylde disse glade, musikalske givere til en kæmpe musikfest til Grammy Awards. Denne tid kommer nærmere og nærmere, og allerede den 6. december får vi at vide, hvem der er nomineret i de forskellige kategorier. Det kan jeg dog ikke helt vente på, så jeg har sat mig for at gætte på, hvem der mon kunne ende med en nominering i fire af kategorierne: Album of the Year, Record of the Year, Song of the Year og Best New Artist. 

ANNONCE

ALBUM OF THE YEAR

Der er to albums, som jeg (og alle andre..) slet ikke er i tvivl om vil blive nomineret. Det første er Lemonade af Beyoncé, som praktisk talt tog hele verden med storm. Lemonade er Beyoncés mest anmelderroste album af dem alle; det scorede 92 på metacritic. Queen B har tidligere været nomineret, både i 2010 med I Am... Sasha Fierce og i 2015 med Beyoncé. Mange troede, at hun ville vinde i 2015, men den gik til Beck i stedet. Adskillige mente, at hun blev snydt, og da dette album er endnu mere anerkendt, er der faktisk stor sandsynlighed for, at hun ikke bare vil blive nomineret, men også at hun kan gå hen at vinde. Det andet album, der er noget nær sikret en nominering, er 25 af Adele. Allerede inden albummet blev udgivet, var folk sikre på, at Adele ville rydde bordet med sit næste album; præcis ligesom hun gjorde med 21. Det er det hurtigst-sælgende album nogensinde i dets første uge, og selvom Grammy-komiteen plejer at elske anmelderroste albums (hvilket dette også er), fokuserer de også sommetider en del på det kommercielle, fx som sidste år hvor Taylor Swift vandt for 1989, selvom albummet ikke var specielt anerkendt blandt kritikerne. Adele har vundet album of the year før, og det kan ofte gøre det sværere for en artist at vinde igen, men en nominering er rimelig sikker. Mange mener, at det vil stå mellem Adele og Beyonce, men jeg tror altså også, at Blackstar af David Bowie er en stærk kandidat. Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om, at det vil blive nomineret. Det er meget anmelderrost, og det fik samtidig meget omtale, fordi det er hans sidste album, som selvfølgelig giver sentimental værdi. Bowie er et rock ikon, men han har alligevel kun fået en Grammy, og det her er (desværre!) hans sidste chance for at vinde. Og hvad så med de to sidste? Ja, jeg synes måske ikke, de er helt så selvsagte, men jeg har alligevel kogt det ned til to, som jeg tror, kunne løbe med en nominering. Det ene er Coloring Book af Chance the Rapper. Chance the Rapper synes måske som et mindre navn sammenlignet med ovenstående, men Grammys har ofte ét album med lavet af en, der ikke er vildt kommercielt stor, men som alligevel har lavet et album, der er blevet anmelderrost: Dette er sket for Coloring Book. Sidst men absolut ikke mindst er der Blonde af Frank Ocean. Umiddelbart lader det ikke til, at der er mange, der har ham som stærk kandidat til en nominering, og det kan jeg måske godt være lidt overrasket over, da hans album har været meget anerkendt. Han var også nomineret i 2013 med Channel Orange, men vandt ikke. Jeg tror altså stadig på det! Også selvom mange andre ikke gør.. 

ANNONCE

RECORD OF THE YEAR

Her er mit første gæt Formation af Beyoncé. Sangen fik meget opmærksomhed, fordi den som første single var indikationen på et meget anderledes album fra Beyoncé. Så er der Adele med Hello, som, jeg tror, også kommer til at kæmpe imod Beyoncé i denne kategori. Adele blev også nomineret i Record of the Year både i 2009 med Chasing Pavements og i 2012 med Rolling in the Deep, som hun vandt. Hello var et kæmpe hit – den lå nummer et i 10 uger på The US Billboard Hot 100 – og når Adele tilmed ofte er elsket blandt Grammy komiteen, tror jeg ikke, den vil blive ignoreret. Derudover tror jeg også, vi kommer til at se Drake i denne kategori. Enten for Work med Rihanna eller for One Dance med Wizkid og Kyla. Personligt tror jeg nok mest på den sidste, da jeg umiddelbart ikke tror, Work er en sang, de som sådan har lyst til at hylde, da det jo virkelig er et klubhit. Det er One Dance måske også, men den er alligevel lidt mere mellow, og så var den et kæmpe hit – den lå nummer et i 10 (usammenhængende) uger. Mine tanker kredser også lidt om Justin Bieber, selvom Grammys ikke altid har vist den vilde begejstring for ham. Han blev for første gang nomineret sidste år, hvor han tilmed vandt, og i år tror jeg altså, der er mulighed for, at enten Sorry eller Love Yourself kunne blive nomineret. Sidst men ikke mindst vil jeg lige slå et slag for Lukas Graham med 7 Years. Jeg ved ikke, om det er, fordi jeg egentlig bare håber på en nominering, men jo mere jeg tænker over det, jo mere indser jeg, at det slet ikke er urealistisk – sangen nåede trods alt nummer to i USA! 

ANNONCE

SONG OF THE YEAR

Ved Song of the Year tror jeg, vi kommer til at se en hel del gengangere. Fx tror jeg Hello med Adele vil gå dobbelt, ligesom det sås med Rolling in the deep. Derudover tror jeg også, vi kommer til at se Beyonce med Formation igen. Egentlig er Sorry også potentiel her, men jeg tror alligevel mest på Formation. Endnu engang vil jeg smide vores danske ven Lukas Graham på bordet med 7 Years, da sangen jo blev verdenskendt, men det er samtidig en tekst med substans. Jeg tror også på David Bowie med enten Blackstar eller Lazarus. Umiddelbart er der ikke mange, der tror på Bowie i Song of the Year, men Bowie var jo en dygtig sangskriver, og der er så mange dobbeltbetydninger i hans tekster, at jeg godt kunne forestille mig, at han i det mindste ville blive anerkendt for dette ved at blive nomineret. Mit sidste gæt er lidt mere vagt, men jeg vil gerne foreslå Sia med Cheap Thrills

ANNONCE

BEST NEW ARTIST

Her er jeg ret sikker på, at en nominering vil gå til Chance the Rapper, som jo allerede har udgivet flere mixtapes, men man kan vist med rette sige, at det var albummet Coloring Book, der virkelig satte ham på kortet. Han har samtidig en meget interessant historie vedrørende hans måde at udgive musik på, idet han har udgivet flere ting gratis, og symboliserer dermed den nye æra i musik. Han er fornyende, og hans nominering vil jo på mange måder være en anerkendelse af den nye måde at være en artist på. Behøver jeg sige, at jeg også tror, han vinder? Men derfor er der selvfølgelig nødt til at blive nomineret fire andre alligevel. Lukas Graham er et band, der har eksisteret i flere år, og som Danmark (selvfølgelig) længe har været opmærksom på, men bandet blev først et husholdningsnavn i USA i år med successen ved 7 years. Deres succes har på mange måder været ukonventionel, og de skal nok få en nominering. Tror jeg i hvert fald. Troye Sivan, den kendte Youtube-stjerne, sprang for alvor ud i musikindustrien i år med udgivelsen Blue Neighboorhood. Han er en artist, som, mange forudsiger, vil få stor succes, hvorfor Grammy-komiteen måske gerne vil være på forkant og så kunne give ham denne anerkendelse. Der er flere countrymusikere, der potentielt kunne blive nomineret til Best New Artist i år, og jeg kunne forestille mig, at Maren Morris ville være en af dem i år. Maren Morris udgav Hero i år, hvilket var hendes første album under et stort pladeselskab, selvom det faktisk er hendes fjerde album. Hun er en ung sangskriver med potentiale. Halsey kunne også godt blive nomineret. Hun udgav jo sit første album i 2015, men hendes navn er først blevet ”rigtig kendt" i år. Hun har haft stor succes med Closer med the Chainsmokers, som er den longest-running number one single i år. Hun er måske ikke ligefrem en anmelderrost kunster, men hende kunne jeg godt forestille mig få en nominering. 

ANNONCE

Det var mine mere eller mindre velargumenterede bud på, hvem der løber afsted med en nominering.

Hvem tror du bliver nomineret i de forskellige kategorier? 

Del

Seneste nyt

Annonce