Connery

Google Assistant spreder sig til blandt andet Sony, JBL og Panasonic

Google Home Assistant i nye designs

Smarthome kategorien er i en eksplosiv udvikling, men en af de helt store udfordringer, ligger i at samle alle de forskellige teknologier og standarder i en samlet styreenhed. 

Teknologien findes allerede - eller, der findes rent faktisk flere. Lige nu er de herskende typer Apple Homekit, Amazons Alexa og Google Home. 

Udfordringen for smarthome-fans, er at de respektive stykker hardware der styrer teknologien, endnu ikke er officielt tilgængelige i Danmark - primært fordi de ikke forstår dansk, og det er lidt en skam. Ikke desto mindre har man selvfølgelig haft mulighed for at bestille både Alexa og Google Home hjem fra udlandet, for så at kunne lege med smarthome opsætningen. For Apple-brugere har der ikke været helt den samme nødvendighed i et købe en smarthome-hub eller speaker, da Apple Homekit alligevel lader brugerne løse mange af de vigtige funktioner med connectede enheder. 

I dag tager jeg lidt fokus på Google Assistant og Home. Google Assistant, i softwareform, har længe været rullet ud på Andoid-telefoner, også herhjemme i Danmark. Og for kort tid siden, fik den en gevaldig opdatering, der har gjort den mere anvendelig end tidligere. 

Det man som Android-bruger imidlertid har brug for, for at kunne forbinde alle sine smart-devices er et Google Assistant integreret produkt - Det kunne for eksempel være Googles egen Google Home smartspeaker, eller om få måneder: JBL, Sony, Panasonic, Onkyo m.v. 

Google Assistant opererer nemlig under åben API, og det betyder at andre hardware-producenter nu giver dig en del flere valgmuligheder på både udseende, funktion og pris. 

Fælles for alle disse produkter er, at de ikke officielt rulles ud i Danmark, hvilket betyder man skal gå besværelige omveje, for at sikre sig et produkt - Men hvis engelsk-kundskaberne ellers er på plads, er det besværet værd. 

ANNONCE
Google Assistant spreder sig til blandt andet Sony, JBL og Panasonic

SONY LF-S50G

Sonys smarthøjttaler er i min optik den fedeste i dette lineup. Som de øvrige produkter blev den præsenteret på IFA-messen i Berlin i sidste uge. Højttaleren kommer i hvid og sort, i et design der minder forholdsvis meget om Apples kommende HomePod - ikke at det er en skidt ting. 

LF-S50G er deres første trådløse højttaler med indbygget Google Assistant. Højttaleren vil på nuværende tidspunkt kun komme på markedet i Storbritannien, Tyskland og Frankrig.

Forventet udsalgspris omkring 230 euro. 

Bonus-info:

BRAVIA tv’erne vil blive opdateret med indbygget Google Assistant-funktion i slutningen af året. Ved blot at snakke til Google Assistant via din BRAVIA-fjernbetjening, vil du kunne starte videoafspilninger, holde øje med de seneste nyheder og kontrollere lydenheder, lys eller andre wi-fi-tilsluttede IoT-enheder3, der fungerer sammen med Google Assistant.

ANNONCE
Google Assistant spreder sig til blandt andet Sony, JBL og Panasonic

JBL Link 10, 20 og 300

JBL er også med i spillet om forbrugernes smarthome-gunst. LINK-serien består af to bærbare smarthome-højttalere LINK 10 og LINK 20, der leverer henholdsvis 5 og 10 timer musik på en opladning, og så den store ikke-portable LINK 300, der derimod pakker 50 watt lyd. 

Fælles for de tre devices her, er selvfølgelig understøttelsen af Google Assistant, men også Chromecast multi-room support, HD-audio streaming og Bluetooth. 

Endnu en gang, er disse enheder ikke officielt til salg i Danmark, og de vejledende priser lyder på 169 euro, 199 euro og 299 euro, for Link 10, Link 20 og Link 300. 

ANNONCE
Google Assistant spreder sig til blandt andet Sony, JBL og Panasonic

Panasonic GA10

Panasonic er også på banen med en Home assistant højttaler. Dette sker i form af den firkantede GA10, der kombinerer en skarp alu-base med en række forskellige højttaler-betræk (her i sort). Umiddelbart den smart-speaker, der i dette line-up falder bedst ind med stramt skandinavisk design. 

Højttaleren har byder på 180-graders lyd, en lyd der leveres af to 20-mm soft dome tweeters, og en 80-mm basenhed. Også denne enhed har indbygget Bluetooth kompatibilitet og Google Chromecast-understøttelse. 

Også Panasonic understøtter multirums-afspilning, og det er selvfølgelig muligt at kombinere to GA10-enheder til en dedikeret stereo-opsætning, her vil man så udspecificere masterhøjttaleren til Google Home. 

Denne smarthøjttaler kommer til salg til vinter, og heller ikke her forventer vi en umiddelbar lancering i Danmark, i første omgang. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce