Connery

Gentofte Rockede

Rock på Gentofte stadion med Hammerfall, Accept, Slayer og Rammtein.

På en normal søndag er der mange ting man kan vælge at lave. Nogle vil ligge på en græseng og slappe af, mens andre vælger at ordne have. Ikke mig. Jeg valgte, sammen med ca. 25.000 andre, at tilbringe en søndag på Gentofte Stadion. Et Stadion, som har leveret et hav af gode koncertoplevelser. Bands som Metallica, Guns'N'Roses, Pink Floyd, Monsters of rock (med AC/DC og Metallica) og mange mange andre. Der hang en herlig duft af gode koncerter i luften over dette stadion. Solen bagte ned på den lille forsamling, der havde valgt at møde tidligt op. Forventningen var stor til dagen, hvor den store endagsforestilling, skulle løbe af staben med 4 rock bands i den tungere ende af genren. Vel ankommet til pladsen, gik der ikke lang tid før jeg "overfaldt" den nærmeste bod, jeg kunne finde, der solgte mad. Valget gik på en frikadellesandwich og videre til ølboden. Så var jeg klar, væske indført, mad indført, næste stop musikken. Næsten som at være tilbage på Roskilde festivalen.
ANNONCE
Gentofte Rockede
Det første band, som havde fået æren at åbne dette mini festivalstiltag, var Svenske Hammerfall. Det er tydeligt, at de har fundet deres inspiration i Iron Maiden fra 1980'erne. Ikke at det er skidt. Det virker rigtig godt, og lyden var helt utrolig god. Sceneshowet var noget af et syn for sig selv. Det føltes som om, man var trådt ind i en af de gode, gamle rock-musikvideoer. Med deres lange hår, læderbukser og veste. Ja det var meget underholdende at se på. 45 minutter senere spillede de deres sidste sang. De var bestemt en god oplevelse på denne solrige søndag.

8/10.

Tidligere på ugen havde Motörhead aflyst, til stor skuffelse for mange. Mange havde dog valgt at tage deres Motörhead-trøje på alligevel. Der blev hurtig fundet en afløser. Hvem andre end Accept kunne de vælge som erstatning. Nej vel? Endnu en gang var det som om man blev trukket tilbage til de glade 80'ere. Et power trip af gamle slagere fløj ud over Gentofte stadion, som om de aldrig havde lavet andet. På et tidspunkt var det som om man blev taget tilbage til folkeskolen. Sidste sang fra de gamle rødder var, naturligvis, "Balls through the wall.." Igen var det som at se musikvideoer fra 1980'erne. Det er jo en dejlig ting. 9/10.
ANNONCE
Gentofte Rockede
Nu var det efterhånden på tide at sætte en del mere tempo på. Og hvem andre end mægtige Slayer kan gøre det? Det blev endnu en gang et herligt gensyn med Kerry King & Co.. De virkede ekstremt tændte da de entrerede scenen i den bagende sol. Igen var lyden suveræn og ikke til at klage over. Modsat da de var i Danmark sidste gang, sammen med Slipknot i Valby hallen, hvor lyden var så ufatteligt dårlig, at folk begyndte at udvandre. Så hjalp det at komme ud og spille udendørs på Gentofte Stadion. Valget af Slayer til denne minifestival, viste sig at være helt rigtig. For de spillede måsen ud af deres slidte bukser. Og de gjorde det med klasse. Helt klart 10/10 herfra.
ANNONCE
Gentofte Rockede
Nu sænkede mørket sig over pladsen og resten af Gentofte. Et stort sort klæde hang foran scenen for, at man ikke skulle kunne se hvad der skete. Lige med et gik der et par fyre rundt i vagtuniform, med sorte bukser, blå skjorte, sort slips og kort hår, inde på scenen. Introen til "Reise Reise" begyndte og folkemængden brød ud i jubel. Nu var det tid til at opleve Rammstein. Det sorte klæde blev hevet ned og på scenen stod nu det 6 mand store tyske mester gigantband Rammstein. Blåt lys fyldte den store scene og titelnummeret fra deres seneste plade blev spillet, til stor glæde for hele pladsen. Det var det samme scenesetup, som de brugte i Forum sidst de var her. Men det gør bestemt heller ikke noget, for det var godt den gang, og det var det bestemt endnu. Et mægtigt show, anført af en solid lyd, der gjorde, at man kunne høre det hele. De var blevet sat til at spille fra kl 22.15 og frem til 24.00. Men da klokken blev 22.05 gik de i gang med deres set og allerede klokken 23.30 var de færdige. Så det var lidt trist at de havde sløjfet 30 minutter af deres show. Men godt var det så længe de var på. Så derfor kan jeg kun give 10/10.

Til sidst kan jeg kun sige, wow. Rigtig god aften i selskab med 4 store rockbands, der viser, at de blev valgt, fordi de er gode på en scene. Så tak for det. Men så kommer det. Det som alle folk talte om på pladsen. Noget som ikke må kunne ske til denne slags event. Helt utilgiveligt var det. Øllet.. Alt for lange køer bredte sig rundt om det ene øl telt. Jeg hørte om folk, der havde stået i kø i op til én time. Og det er helt utilgiveligt. Det tager jo ikke en gang en time at drikke en øl. Forhåbentligt bliver det ændret til næste gang. Men det kan ikke ændre på, at det endte med at blive en rigtig god aften som jeg giver 9/10.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce