Connery

Gamle mennesker

Gamle mennesker + flere hundrede kilo metal = dårlig idé

Hvor kan gamle mennesker bare ikke køre bil? Jo, lad mig trække det tilbage. De kan køre bil. De kan bare ikke finde ud af køre i normal fart.

Jeg har længe overvejet at sende et lovforslag ind til et af de politiske partier, der vedtager at hvert andet år skal alle mennesker over 65 år ind til en køreprøve. Den skal ikke være hård, den skal bare vise, at de stadig er trygge ved at køre bil. Som landet ligger nu, så kører mange pensionister deres ærinder inden klokken slår tolv, da trafikken på dette tidspunkt er på det laveste. Mange vil faktisk ikke engang køre ud, når det er myldretid, eller hvis der er mange folk ude at køre. De bliver nervøse.

Det synes jeg er forkert. De har haft pappet i så lang tid. De burde vide, hvordan det foregår. For når mennesker bliver nervøse, så begår vi nemmere fejl. Sådan er det bare.

Dermed ikke sagt at jeg ikke forstår, at de gamle mennesker kører deres ærinder inden klokken tolv. Jeg ville da gøre det for at have vejen for mig selv, ikke for at være bange for at køre i trafikken med andre bilister.
ANNONCE
Gamle mennesker
Og hvorfor er det nu lige alt skal gå så langsomt? Ja ja, jeg ved det godt selv. De er gamle og reagerer ikke så hurtigt, og de er åh så forsigtige. Men det er da ikke forsigtighed, når man lægger sig i midtersporet på motorvejen med 80 km/t. Det kan irriterende mig så grusomt.

Her den anden dag sad jeg og kiggede ud af vinduet. Tog mig en slapper, med en kold cola med det nye album fra LOC kørende i baggrunden. Her ser jeg en gammel mand, der skal lave en parallelparkering. Det burde ikke være det store problem, da der er masser af plads for ham at parkere på. Men det var åltså et stort problem. Det tog ham hele 5 minutter at få snøret sin bil derind. Det var åbenbart svært at skifte mellem bakgear og første gear.

I kan sikkert også komme på en masse af disse eksempler. Jeg har endda to indenfor min egen familie.

Min kære farmor afleverede pappet for omkring to år siden. På daværende tidspunkt havde hun haft grå stær og synsproblemer. Hun indrømmede endda selv, at hun nogle gange havde svært ved at se og nogle gange så lidt dobbelt. Jeg sagde tit til hende, at hun snart burde aflevere sit kørekort. Men der er jo ingen af os, der frivilligt har lyst til at aflevere vores kørekort. Hun er netop en af de bilister, som kun kører, når der er minimal trafik, da det er der, det er sikrest for hende (og de andre). Men hun indså til sidst, at det var på tide at aflevere det.

Et andet eksempel er også fra min familie. Min onkel havde sit kørekort, indtil han var 78 år. Dette var virkelig en stor fejltagelse. Det er et mirakel, at der ikke er sket nogle ulykker. Hans tilstand var så dårlig, da han afleverede kørekortet, at to uger efter han havde afleveret det, var han nødt til at få sat håndtag op i huset for at komme rundt. Dette var fordi hans balance og koordinationsevne var blevet så dårlig, at han risikerede at falde. Og det var få uger efter, han stoppede med at køre bil! Jeg synes simpelthen, det er grotesk!

Men der skal åbenbart ulykker på bordet, før der kommer til at ske noget fra regeringens side.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce