Connery

Franskmændene hopper på Netflix-bølgen

House of Cards på franske omgivelser?

Franskmændene hopper på Netflix-bølgen

Netflix er for alvor blevet et kæmpehit hos film- og tv-elskere, hvilket har gjort det generelle flow-tv til lidt af en oldtidssag. Derfor bliver også selve konceptet ’Netflix’ større og større, hvilket har resulteret i, at Netflix har så meget støtte bag sig, at diverse produktionsselskaber vil benytte muligheden for et samarbejde om en original serie fra Netflix. Lilyhammer, House of Cards og den nye BoJack the Horseman er nogle eksempler på originale serier distribueret af Netflix selv. Nu har det franske selskab Federation Entertainment indgået i en aftale med Netflix om programmet, Marseille.  

Marseille fortæller historien om Robert Taro, byens borgmester gennem 25 år. Det kommende valg stiller ham ansigt til ansigt med den mand, han valgte som sin arving, en ung ambitiøs politiker med højt sigte. Begge kandidater vil kæmpe nådesløst om pladsen. Marseille følger kampen om hævn, hvilket inkluderer narkobaroner, politikere, fagforeninger og de politiske aktører i byen.

Serien, der udelukkende er filmet i Frankrig, er skabt og skrevet af Dan Franck, forfatter til La Séparation og Les Hommes de l'Ombre og medforfatter til Carlos, der vandt en Golden Globe for bedste miniserie og en Cesar for mest lovende skuespiller, Edgar Ramirez, og desuden blev nomineret til 36 internationale priser, herunder to Emmys.

Instruktør på de to første episoder af Marseille bliver Florent-Emilio Siri, der står bag de Cesar-nominerede hit Cloclo og L’Ennemi Intime. Også den Sundance Award-vindende filmmager Samuel Benchetrit, J'ai toujours rêvé d'être un gangster, vil instruere serien.

ANNONCE
Franskmændene hopper på Netflix-bølgen

Skaberen Dan Franck sagde følgende om selve processen:

"At skabe en serie for så enormt et publikum og uden nogen begrænsninger gør, at vi kan skubbe grænserne for historien om det helt Shakespeare’ske politiske teater i en by, hvor Alexandre Dumas og Jean-Claude Izzo blandt andre, har plantet utallige spyd”. “Netflix har givet os carte blanche til at skabe en fransk version af House of Cards, der bryder med det uudtalte hykleri. Dette er en forfatter-drøm og en stor mulighed for at træde ind I en helt ny verden for de franske producenter."

Instruktøren af de to første afsnit, Florent-Emilio Siri tilføjer:

"Film i dag ofrer en masse for tempo og tidspres og mister ofte det væsentlige: karaktererne. Aktuelle tv-serier gør præcist det modsatte; de strækker tiden og arbejder i dybden med karakterne, inklusiv alle deres kompleksiteter og modsætninger, hvilket resulterer I deres succes.”

Produktionen forventes at starte i foråret 2015, og serien forventes at få premiere på Netflix i slutningen af 2015. Det er helt sikkert en proces, som vi vil holde øje med!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce