Connery

Folk beslutter disse 9 ting, sekunder efter de har mødt dig

Psykologer kalder det ’thin slicing’.

Blot øjeblikke efter vi møder nogen, har vi allerede besluttet os om alt fra hvor intelligent til hvor promiskuøs personen er.

Folk beslutter disse 9 ting, sekunder efter de har mødt dig

Pålidelighed - i løbet af en tiendedel af et sekund beslutter folk hvor troværdig du er.

Forskere på Princeton placerede elever i to grupper, hvor de ud fra ansigterne alene skulle bedømme menneskerne på forskellige parametre såsom udseende, aggressivitet og pålidelighed.

Den ene gruppe fik 100 millisekunder (= 0,1 sekund) til at bedømme et ansigt og den anden gruppe fik ligeså lang tid som de kunne tænke sig.

Hvor mange point der blev givet ud for hver kategori varierede alt efter hvor lang tid man havde til at kigge på billedet – på nær ved kategorien ’pålidelighed’.

Her brugte begge grupper næsten lige lang tid, hvilket betyder at vi med det samme danner os et indtryk af, om vi kan stole på en person eller ej.

Link til nørderne (og dem der ikke stoler blindt på alt hvad de læser).  

  

ANNONCE
Folk beslutter disse 9 ting, sekunder efter de har mødt dig

Høj social status - et hollandsk studie bekræfter at vi opfatter folk med designertøj som havende større værdi.

Inden du går helt amok i din Lacoste-polo, skal du være opmærksom på, at det eneste tøjet påvirkede var folks opfattelse af din placering på den ”sociale rangstige”.

Man blev ikke opfattet som mere attraktiv, venlig eller pålidelig.

Men bare det, at man kan manipulere folks opfattelse af ens placering på rangstigen er et magtfuldt værktøj, men mere om det i et fremtidigt indlæg.

ANNONCE

Seksualitet - man kan åbenbart også aflæse mænds seksuelle orientering ved at kigge på deres ansigt – i kun 50 millisekunder (= 1/20 af et sekund!).

I et forsøg lavet af Rule & Ambady skulle forsøgspersonerne kigge på et billede af et ansigt og ud fra det bedømme personens seksuelle orientering.

Rule & Ambady valgte at skrue sværhedsgraden på hard, ved at sætte strenge krav til hvilke ansigter de brugte i forsøget (ingen skæg, ingen smykker, øreringe etc. og ingen briller).

Og med en succesrate på 57% kan man med statistisk sikkerhed sige, at det er mere end bare held!

Fun fact: En tyvendedel af et sekund er lige akkurat nok tid til, at hjernen bliver bevidst om, at den har set et ansigt.

ANNONCE
Folk beslutter disse 9 ting, sekunder efter de har mødt dig

Intelligens - ved at holde øjenkontakt mens du snakker, kan du påvirker folks opfattelse af hvor intelligent du er (...at bruge briller hjælper også).

Der er ikke så meget mere at nævne her, for der er en del sandhed bag det - intelligente mennesker er generelt bedre til at holde øjenkontakt under samtaler

Høj intelligens er ofte forbundet med at kunne holde øjenkontakt mens man holder en samtale. Det kender vi nok alle sammen – man kigger personen i øjnene mens de snakker og det øjeblik det bliver din tur, drejer du hovedet til siden og begynder at kigge ud i horisonten nærmest søgende efter ordene. Nu ved du hvorfor. Dumrian!

ANNONCE
Folk beslutter disse 9 ting, sekunder efter de har mødt dig

Promiskuitet - alle de studier jeg opremser bekræfter i sidste ende kun en ting og der er, at stereotyper er kommet for at blive og at de har en grad af sandhed gemt i dem. 

Et britisk studie påviser at kvinder med synlige tatoveringer bliver opfattet som værende mindre attraktive, mere tilbøjelige til at drikke og mere promiskuøse end kvinder uden blæk.

Der må jeg simpelthen lige høre jer drenge ad!

Regner I at jeres chance for at få dyppet den er større, hvis pigen har tusser?

For det eneste der går igennem mit hoved når jeg snakker med en pige der har et sleeve eller tusser op og ned er benene er en ud af tre ting:

- Er hun lebbe?

- Hvornår kommer hendes rockerkæreste med en omgang Cult Shaker?

- Gad vide om hun er frisør?

ANNONCE
Folk beslutter disse 9 ting, sekunder efter de har mødt dig

Dominans - attention alle skaldede dudes.

Træd nærmere for der er noget godt nyt til jer. Nej, det er ikke en mirakelkur til at få håret tilbage men det er det næstbedsteste.

Et forskningsstudie fra University of Pennsylvania har endelig fundet en (ekstra) fordel ved at være skaldet.

Det første plus ved at være skaldet er, at man sparer en enorm sum penge på shampooudgifter.

Det andet plus, ifølge forskerne, er at man anser skaldede mænd som værende mere dominante end mænd med et helt hoved hår på toppen.

Og det sjoveste ved studiet er, at de forsøgte at photoshoppe håret væk og se om det gjorde nogen forskel – og det kan du tro det gjorde!

Mænd hvis hår blev fjernet digitalt, blev også anset for at være mere dominante, højere og stærkere end på deres almindelige billeder.

ANNONCE

Succesfuld - tøjet skaber manden!

Så selvindlysende som det kan være for folk som du og jeg, så er der stadig nogle ting som forskerne liiiiige skal have bekræftet eller have undersøgt.

Det kan skyldes at forskerne er utrolig nysgerrige og gerne vil forstå hvordan verden hænger sammen, men jeg mistænker at det hjælper, at de også får penge pr. studie og pr. udgivelse i et videnskabeligt tidsskrift de laver.

Hovedsagen er, at nogle nysgerrige forskere har undersøgt, hvordan små forskelle i tøjet påvirker folks opfattelse af personen, der bærer klæderne.

Det "store" forskningsgennembrud påpeger, at mænd i skræddersyede jakkesæt bliver anset for at være mere succesfulde end mænd i almindelige jakkesæt.

Så fik vi det på plads. Dyrere tøj får dig til at se succesfuld ud. Bom #YeahScienceBitch

ANNONCE

Forfremmelser - for at fortsætte i samme tråd (pun intended) som det ovenstående, så udstråler dit tøj også noget om dit indtjeningspotentiale.

Som om det ikke var nok, at folk antager at man er mere succesfuld fordi man har price-y tøj, de har også indtrykket at man er mere kompetent til at løse opgaver.

I et canadisk forsøg fra 2011, blev studerende bedt om at kigge på billeder af modeller iklædt enten casual tøj eller suited up.

Derefter skulle de studerende vurdere hvordan modellerne ville klare sig i forskellige slags job.

Undersøgelsen påpeger at man forventede at Barney Stinson-klonerne ville tjene flere penge OG at de ville blive forfremmet hurtigere.

Bad news for din pengepung, men godt nyt for din karriere!

ANNONCE
Folk beslutter disse 9 ting, sekunder efter de har mødt dig

Eventyrlysten - jeres skridt (hihi) kan afsløre jeres personlighed!

Folk laver ikke kun antagelser om dig baseret på dit udseende. De gør det også på måden du går på.

Kun få skridt et nok til at skabe et indtryk af personligheden.

De studerende der deltog i forsøget, blev vist klip af andre elever mens de var i bevægelse og blot efter et par skridt, var de studerende klar til at komme med et bud på hvordan personens personlighed er.

En afslappet gang var forbundet med at være ekstrovert og eventyrlysten mens en stakket gang blev forbundet med at være neurotisk.

ANNONCE
Folk beslutter disse 9 ting, sekunder efter de har mødt dig

Bonusøv dig på det her i fremtiden!

Hvis du har skulet til gutter som Derren Brown og Jan Hellesøe fra ’Fuckr med dn hjrne’ og deres evne til at gennemskue mennesker, så har jeg et godt trick til dig.

Et forsøg der er blevet publiceret i ’Journal of Research in Personality’, har påvist at sko kan bruges effektivt som en kilde til at danne sig et førstehåndsindtryk.

Alene ud fra et billede af skoene, kunne forsøgsdeltagerne med stor præcision anslå alderen, kønnet, indkomsten og sågar hvor svært skoens ejermand havde det med at binde sig til andre – hos skoens ejermand.

ANNONCE

Alt den ovenstående skal selvfølgelig tages med et gran salt, da folk når at ændrer opfattelse, jo bedre de lærer dig at kende.

- Your friendly neighbourhood Dinko.

Del

Seneste nyt

Annonce