Connery

Fitbit Blaze [Test]

Vi kigger nærmere på Fitibts overgang fra armbånd til ur

Man skal aldrig gå ned på udstyr, heller ikke når man forsøger at komme i form, eller bare forsøger at holde ved lige. Ud fra den devise har jeg gennem det seneste halve år benyttet mig af forskellige fitnesstrackere. Alt fra de mere simple, som egentlig bare er smartphone apps (Ulempen er at man altid skal have telefonen i lommen) over diskrete fitnessarmbånd og til smartwatches som Apple Watch og Samsung Gear. 

Alle former har fordele og ulemper, alt lige fra ukorrekt tracking, over manglende features, og i smartwatchenes tilfælde: Dårlige batteritider og et ret nørdet udtryk. Derfor var jeg også ret hurtigt til at hoppe på den der bandwagon, da Fitbit annoncerede deres første smarte fitness ur, Fitbit Blaze. Og ja, det er ikke et smartwatch, det er et smart fitnessur. 

Udfordringen i at skulle gå med trackeren eller uret hele tiden, stiger i takt med hvor upraktisk eller grimt det er, og et stort clunky smartwatch ser bare ikke smart ud, når man er stadset ud til en middagsaftale eller en fest. Her synes jeg, i min egen ydmyge mening, at Fitbit Blaze står lidt ud fra mængden. Jovist, man kan ikke skjule at det er et digitalt ur - men det forsøger heller ikke at kamouflere sig, som noget det ikke er. Det er et pluspoint lige fra startskuddet. 

ANNONCE

Funktioner

Blaze skal kobles op med en smartphone, men den kræver ikke konstant forbindelse, og autosyncer når der er mulighed for det. Selve trackeren er en lille sort firkant, der er monteret i en aluramme, der har let udskiftelige remme - altså kan man i et snuptag skifte fra den sportsmindede gummirem, til en mere dressvenlig læderrem eller måske en stållænke. 

ANNONCE
Fitbit Blaze [Test]

Uret udmærker sig ved altid at vise: Klokken (duh), pulsen, din proces i dagens skridtmål, og målet af forbrændte kalorier på dagen. Man skal altså ikke til at fifle en masse rundt i menuen, for at finde de oplysninger man gerne holder øje med. Udregningen af kalorier og skridtmål sker efter første opsætningen, hvor Fitbit-appen skal have informationer om højde, vægt, aktivitetsniveau og ønskede skridttal. 

Blaze har touchskærm, og er let at manøvrere i. Swipe til venstre eller højre for at finde den rigtige træningsaktivitet, tap en enkelt gang, og nu bliver al bevægelse registreret i forhold til cykling, super let - ret præcist. Uret bruger en anelse mere batteri i workout-mode, men på en uge med daglig træning, holder batteriet godt fire dage på en opladning - det er ret meget mere end de energikrævende smartwatches. 

Man kan ikke installere apps på uret, men det er muligt at se beskednotifikationer og styre musikken fra smartphones, så lidt ekstra krydsfunktioner er der. 

Så er der selvfølgelig også søvnmålingen. Det kræves at man sover med uret, men så får man også detaljerede søvndata med hvilepuls, søvnstadier og vibrationsalarm, der vækker dig når du sover lettest, indenfor en given tidsperiode. 

ANNONCE
Fitbit Blaze

Fitbit Blaze er langt hen ad vejen en fornøjelse at arbejde med. Den integrerede software spiller perfekt, og appen fungerer også upåklageligt - hvis man ikke bruger andre fitness-apps, har den det meste alligevel. Indtastning af vægt og måltider er valgfrit, men muligt. Personligt linker jeg appen op til Lifesum, som jeg bruger til at indtaste kost, vægt og kropsmål - og integrationen fungerer fint og sker automatisk, altså er der ingen skade sket, hvis man glemmer at registrere data et par dage. 

Som nævnt tidligere er batteritiden god - 4 dage med træningssessioner, godt 5 dage med regulær hverdagstracking. 

Den eneste reelle anke jeg har i forholdt til Fitbit Blaze, og det er fordi jeg har oplevet det ved andre brands, er at der mangler bevægelsesnotifikationer. Altså sådan en lille besked der kommer og slår dig i hovedet, når du har siddet for længe i sofaen, eller når du trænger til at rejse dig op. Men det er ting der forhåbentlig kommer med en firmware-opgradering. Man kan da håbe. 

ANNONCE

Plus:

Meget detaljeret fitnesstracking, flot design, udemærket pris, god batteritid.

Minus: 

Man kunne godt ønske sig flere opmuntrende/spark-i-røven notifikationer.

Specifikationer

Fitbit Blaze

Type: Smart fitness watch

Display: Touch screen, Colour LCD

Sensorer: 3-axis accelerometer, optisk pulsmåler, altimeter, lyssensor, vibrationsmotor, connected GPS.

Funktioner: Pulsmåler, differentierede workout-modes, søvntracker, notifikationer, musikkontrol (til smartphone), autosynkronisering via Bluetooth.

Andet: Vandtæt, udskiftelige remme, synkronisering med eksterne apps.

Pris: 1799,- kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce