Connery

Fem 'bærbare' der tager dig til next level

Her er de nyeste gaming-laptops du kan købe for penge

Bærbar er altså et afledt begreb, når det kommer sig til typen af laptops der er dedikeret til gaming. I hvert fald for langt de fleste af typen. Og mens nogle af mærkerne holder sig til de store kølersvulmende af slagsen, finder vi på det seneste et par afstikkere der går i hver sin retning, der er stadig nogen der forsøger sig med at lave lækre små laptops der også kan bruges til gaming - og så er der dem der går all-in, og udbygger maskinen til noget der kunne forveksles med en kuffert. 

Jeg har støvet en håndfuld af de seneste bud op, fra de seneste ugers besøg på henholdsvis Gamescom og IFA. 

ANNONCE
Fem 'bærbare' der tager dig til next level

ASUS ROG Chimera

ASUS har altid været god for svulmende former i deres gamer-serie ROG (Republic of Gamers), og den tradition holder de fast i med Chimera. 

Chimera er den første gaming-laptop i verden, der er udstyret med ultra-responsiv 17.3" Full-HD display med 144Hz og 7ms responstid. Den er fra ASUS egen side overklokket til til 4.3GHz på i7-7820 processoren, og udstyret med NVIDIA Geforce GTX 1080 grafikkort, som er muligt at booste til en frekvens på 1974 MHz. Chimera har indbygget Xbox wireless - med mulighed for problemfri udnyttelse af Xbox-udstyr direkte tilsluttet til maskinen. 

Vi afventer stadig priser - men det lyder absolut ikke som en ringe maskine. 

ANNONCE
Fem 'bærbare' der tager dig til next level

MSI GT83VR TITAN

Her er vi ude i en bærbar i kuffertstørrelsen. Det er et seriøst monster med indbygget fullsize mekanisk keyboard, en feature der efter sigende har været meget efterspurgt af professionelle gamere, som ønsker at kunne have en maskine til trænings-sessioner, også når de er på farten, og eksempelvis sidder og glor på et hotelværelse. 

Modellen her faldt jeg over på Gamescom, med specifikationer der blandt andet lyder på 7. genereations Intel I7, Geforce 1080 8GB SLI, 18.4" full-HD display, og 64GB RAM. Det er fuldstændigt absurd, og prisen ligger da også på omkring de 40.000 kroner. 

ANNONCE
Fem 'bærbare' der tager dig til next level

Acer Nitro 5 Spin 

Acers Nitro Spin 5 er mere en størrelse til casual gamers. Den har en let formfaktor, som vi kender den fra ultrabooks. 13" modellen vejer 1.5 kilo og er lige knapt 16 mm tyk i sammenklappet tilstand. 

At den har formfaktor som en elegant let laptop, betyder dog ikke at performance er på den dårlige side. Den er udstyret med nyeste Intel i7 processor (generation 8), op til 16GB DDR4 ram, og der er mulighed for et ganske fornuftigt grafikkort i NVIDIA GeForce 1050. 

Nå ja - og 'Spin' betyder at du har 360-graders hænglser. Det er altid rart. 

Den nye Nitro 5 Spin kommer i handlen til oktober, og priserne starter ved 9.999 kroner. 

ANNONCE
Fem 'bærbare' der tager dig til next level

Omen X by HP

Hvis vi bevæger os tilbage i den klassiske gamer-laptop forestilling, har vi her HP's seneste bud på slagsen. HP's gamerserie hedder OMEN, og er en serie der er målrettet de krævende gamere. Den kommende laptop fra serien, har kølergrills der meget vel kunne ligne et luftindtag på en Lamborghini, og den er da også skabt til at performe, hvis du spørger folkene fra Omens afdeling. 

OMEN X er toppen af fødekæden i HP's gamersetup, og det betyder at du får en maskine der kan byde på: Overklokket NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikkort, kabinet med almindelige skruer (Ja du må selv udskifte komponenter!), Intel i7 HK chipset, understøttelse af op til 32GB DDR4 RAM, SSD Dual-slot, mulighed for 4K display med HDR, mekanisk keyboard og Bang & Olufsen lyd. Blandt andet. 

Priserne er ikke sat endnu, men du kan læse mere om mulighederne her.  

ANNONCE
Fem 'bærbare' der tager dig til next level

ROG Strix SCAR Edition

FPS-specialiseret gamer-laptop! 

Endnu en runde ASUS, men jeg er sgu nødt til at have den med. Strix-underserien, er nemlig ASUS e-sportsfokus, og SCAR-udgaven er bygget specifikt til FPS-gamere. Den kommer i 15- og 17", kører på seneste i7-processor, GeForce GTX 10-serien og og så er der displayet der har 5ms responstid(!) og 120Hz. Pretty nice. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce