Connery

Er kontaktløs betaling fremtiden?

Jeg er træt af flossede kort!

Et gammelt kort der trænger til ro. - Er kontaktløs betaling fremtiden? Et gammelt kort der trænger til ro.

Kontaktløs betaling – altså den der metode, hvor man bare fører en chip over betalingsterminalen, og poof, så er der betalt? Det er en af de teknologier der efterhånden har haft en lang forberedelsestid. Man taler om hvor cool det kunne være, og hvad det kan betyde for egen hverdag.

Det er sådan, med nogle teknologier, at de ikke kun er afhængige af dem der udvikler den, men også dem der adopterer den. Det er lidt den samme historie med den elektriske bil: I mange mange år, var det ren utopi. Men så ramte det rigtige produkt markedet. Boom – Tesla, Tesla everywhere.

Nu er kontaktløs betaling og en elektrisk bil ikke helt sammenlignelig teknologi – men smart og intelligent, er ord der kan tilskrives begge.

Kontaktløs betaling. Det er ikke fremtiden. Det er nu.

ANNONCE

Landets første kontaktløse betalingskort

Mastercard Contactless er det første kontaktløse betalingskort i Danmark – Det gør det muligt at gennemføre transaktioner på op til 200 kroner, uden at skulle have kortet ud af tegnebogen, og uden at skulle indtaste sin pinkode. Alt man skal gøre, er at føre kortets chip op forbi ’contactless’-mærket ved kassen.

Det er måske en lille ting, når man først oplever det, men overvej hvor meget tid, der kan skæres af hver eneste transaktion, for eksempel når du står i kø i biografen, eller nede ved nærmeste discountbutik. Det bliver til meget tid i det lange løb. Det betyder mindre spildtid i køen, og mere sjov i gaden.

Men der er selvfølgelig mere til det, end et par sekunder sparet: Det er slut med at være nervøs, for at nogen lurer din pinkode i køen i Netto. Kortet i sig selv får en længere levetid, fordi du ikke flosser det, ved at tage det op af tegnebogen hele tiden.

Butikkerne har også indført et par lokkemidler til kontaktløse betalere; opgradering af popcornstørrelse i Nordisk Films biografer, og fordele ved betaling i butikker som Lidl.

Mere tid og flere popcorn? Jeg er klar til at være firstmover.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce