Connery

Er det sikkert at spille poker online?

Der er mange myter omkring sikkerheden i forbindelse med online pokerspil. Vi kigger i denne artikel på nogle af de mest hårdhudede af slagsen og finder ud af, om der er hold i dem eller ej.

Man estimerer at der er et sted mellem 200.000 og en halv million danskere, der jævnligt sætter sig godt til rette foran computerskærmen og spiller poker på nettet. Vi ved at en god luns af vores læsere tilhører denne gruppe.

Pokerspil skal være sjovt og spændende - ikke skræmmende og usikkert.

Der findes altid risikoen for at man kan tabe sine penge, men det er en risiko, man selv er herre over. Hvis man spiller ansvarligt, anser pokerspillet for en hobby, og kun spiller for penge, man har råd til at undvære, så er det en kalkuleret risiko på højde med at smide penge på ugens Champions League-kamp eller købe lottokuponer. Det er ikke denne risiko vi taler om her, men derimod dem, man ikke selv kan kontrollere og uforvarende risikerer at blive udsat for.

Der har altid været knyttet myter og konspirationsteorier til online poker - lige så længe som det har været muligt at spille poker online, hvilket i øvrigt er siden 1. januar 1998. 

ANNONCE

Kan man stole på at pokersiderne ikke manipulerer med spillet?

Én af de mest sejlivede myter er at pokersiderne fusker med spillet, så det ikke er tilfældigt hvilke kort der trækkes, og på en måde, så de menige spillere har mindre chance for at få vindende kort end i et virkeligt spil poker.

Man kan måske godt sætte sig ind i at nye spillere kan få tanken, at det kræver stor tillid at overlade sine penge og vinderchancer til en side på nettet - et stykke software, der er styret af pokersiden, der tjener penge på at spillerne taber. Det er da også typisk blandt nyere spiller, og især blandt dem der taber meget, at disse rygter har det med at opstå.

ANNONCE

Derfor kan man stole på online poker

Hvor argumenterne for fusk i online poker så godt som altid handler om nogens vens kusines bror, der engang var prospiller og vist nok siger at der intet fair er ved poker på nettet, så er argumenterne for at alt foregår som det skal anderledes hårdtslående og velfunderede.

Tænk på at pokersites som PokerStars lever af deres gode rygte. Hvis der først begynder at løbe rygter om fusk, der ikke kan modbevises, så kan de lige så godt dreje nøglen rundt. Som tidligere nævnt involverer online poker en god del tillid, og den vil pokersiderne gøre alt for at bevare. Derfor arrangerer de løbende uafhængige revisioner af deres software.

En sådan revision indebærer omfattende analyser udført af uafhængige specialister. Vel at mærke analyser der baserer sig på milliarder af indsamlede pokerhænder. Udover dette laves der også analyserer baseret på databaser af pokerhænder indsamlet af enkelte spillere gennem programmer som Hold'em Manager eller Poker Tracker.

Alle revisioner foretaget hos alle pokersider har vist det samme resultat: Alt er som det skal være.

Lad os sige at den myte er busted!

ANNONCE
Er det sikkert at spille poker online?

Hvor sikre er dine penge i hænderne på pokersiderne?

En anden bekymring hos nye pokerspillere er hvorvidt man kan stole på at pokersiderne passer godt på de penge man har stående på ens pokerkonto.

Selvom vi efterhånden er vant til at håndtere pengeoverførsler over nettet, kender til kryptering og så videre, så er det alligevel for nogen grænseoverskridende at overføre endog store pengebeløb til en hjemmeside et sted i USA. Vinder man meget, vokser beløbet på kontoen, og er man overhovedet sikker på at kunne få sine penge igen?

Måske har du endda hørt om de få, men meget profilerede sager, hvor det er gået helt galt, og ejerne af et pokersite har rippet deres medlemmer for mange millioner.

Det er voldsomme sager, men sammenlignet med hvor mange pokersider der findes i verden og hvor mange spillere der findes, så er det heldigvis en lillebitte dråbe vand i et meget stort hav. Vi kan vist godt sige at dine penge i 99,9% af tilfældene er helt sikre. Vi kan også sige, at der er ting du selv kan gøre for at beskytte dine penge endnu bedre:

  • Vælg et pokersite, der har været på markedet i mange år og har skabt et godt ry og omdømme i pokerverdenen. Fald ikke for fristelsen ved at prøve et helt nyt, ukendt site. Hvis du alligevel gør det, så overfør kun mindre beløb.
  • Lad i det hele taget være med at have hele din bankroll stående på én pokerside. Det er oftest nok at have et par buy-ins stående på en enkelt konto. Med tjenester som Neteller og Skrill kan du nemt føre penge frem og tilbage mellem forskellige pokersider.

Hvis du følger disse råd og sammenholder det med hvor sikre dagens pokersites er, så vover vi også at buste myten om at ens penge svæver i livsfare når de står på en pokerkonto.

ANNONCE

Er der slet ikke nogle reelle risici?

Nu har vi tilbagebevist et par af de mest anvendte myter omkring sikkerheden ved at spille online poker. Men er der slet intet at være nervøs for inden man tager skridtet og overfører en stak af ens hårdtoptjente penge til en pokerside?

Svaret må være jo, det er der. Hvor der er penge, vil der også altid være folk til stede, der har som mål at stjæle dem eller svindle dem fra dig. Pokersites håndterer mange penge og tiltrækker derfor også en del af ovenstående shady typer.

Der er mange måder pokerssvindlere forsøger at snyde sig til dine penge, men heldigvis er pokersidernes medarbejdere lige så dygtige som forbryderne og der pågår en løbende kamp for at være de smarteste. Den moderne teknologi på sikkerhedsområdet er heldigvis så langt fremme at de store pokersites har adgang til software der med statistiske analyser, mønstergenkendelse og den slags, ofte kan identificere når der er ugler i mosen.

ANNONCE
Er det sikkert at spille poker online?

Pas på orme og ninjaer!

Én af de mest skræmmende metoder til at forsøge at stjæle dine pokerpenge er via såkaldt malware på din computer. Kort forklaret lokker de kriminelle dig til at klikke på et link eller en vedhæftet fil. Dette kan ske ved hjælp af e-mail eller simpelthen i et af chatrummene på dit pokersite. Lykkes det, installeres automatisk en såkaldt "orm" på din computer der kan give hackeren adgang til din computer via teknologien "remote access".

Remote access er oprindeligt opfundet for at give en IT-supporter adgang til at overtage din computer på lang afstand, så han kan rette fejl og hjælpe dig ved computerproblemer. Men i de forkerte hænder bliver remote access-software til et skræmmende værktøj. I bedste fald kan hackeren kigge dig over skulderen og aflure dine kort, mens han sidder overfor dig og spiller. I værste tilfælde kan han simpelthen helt overtage din pokerkonto og overføre dine penge til sig selv.

Lyder det for fantastisk? Faktisk er der flere eksempler på at det er sket i virkeligheden. Den mest kendte "orm" rettet specifikt mod pokerspillere går under navnet i2Ninja.

ANNONCE

Hvad kan jeg stille op mod den slags?

Inden du løber skrigende bort fra online poker, så lad mig skynde mig at pointere, at man kun bliver ramt af den slags svindel hvis man glemmer sin sunde fornuft et sted. Malware kan kun blive installeret på din computer, hvis du giver adgang til det. Følg følgende enkle råd, og du kan trygt spille poker alt det du lyster:

  • Klik aldrig på links i en pokerchat
  • Klik aldrig på links du ikke kender i e-mails
  • Det samme gælder vedhæftede filer
  • Vær opmærksom på mails der giver sig ud for at være fra pokersiden selv, men i virkeligheden er fra en hacker/svindler
  • Oplys aldrig noget om dig selv til dem du spiller mod
  • Sørg for at have et opdateret anti-virus program installeret på din computer

Og med disse råd er der kun tilbage at ønske dig rigtig god fornøjelse med online poker.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce