Connery

Earth2: De hurtige facts om NASAs store fund

Kepler-452b - Jord nummer 2?

Earth2: De hurtige facts om NASAs store fund

I sidste uge afslørede NASA at de havde opdaget en 'fætter' til jorden. Altså den planet, der hidtil deler flest træk med vores egen jord. 

Planeten hedder Kepler-452b og den ligger i kredsløb om en stjerne, i nogenlunde samme afstand som jorden og solen. Stjernen er godt nok 10% større end vores, men Kepler-452b ligger 5% længere fra stjernen, så det giver et nogenlunde forhold.

Jord-lignende forhold er vigtige, hvis vi kigger på planeter der kan beboes af os, og det er hvad NASA har kigget efter. Kepler-452b er den mest beboelige planet, vi nogensinde har opdaget. Planeten når faktisk en en komplet runde på bare 385 dage - det er fandens tæt på et jord-år!

Planenten er meget større end jorden, den har en del sten og formentlig aktive vulkaner. Yay vulkaner!

John Jenkins, der er analyse chef på NASAs Kepler-projekt, fortalte følgende til NASAs præsentation: "Hvis man rejste til denne planet med en ark fuld af planter og dyr, ville planeten, ifølge vores undersøgelser, være i stand til at opretholde vores liv og planter på samme måde, som den fotosyntese vi kender herhjemme." 

Sammen med præsentationen af Kepler-452b afslørede NASA at de havde fundet data for mere end 500 mulige beboelige planeter, inden for observerbar afstand. Du kan læse mere om Kepler Missionen her: Kepler.nasa.gov

Nå ja. Planeten ligger 1,4 lysår væk, så du skal til at pakke taskerne nu - medmindre du selvfølgelig kender en der har en Tusindårsfalk(Star Trek fartøjer er for langsomme!), der kan klare turen på en brøkdel af et sekund. Men sci-fi til side: Vores hurtigste rumfartøj ville tage 26 millioner år om at nå planeten...

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce