Connery

Dolce Gusto Delonghi Stelia [Test]

Kapselmaskine med teknologiske ambitioner

5 ud af 6 stjerner

Når man arbejder med stramme deadlines, skæv tider og er en umanérlig dårlig morgenperson, kan en god kop kaffe gøre en kæmpe forskel på starten af ens dag. Om morgenen skal man ikke tale til mig, før jeg har fået den første kop kaffe, og tidligere da jeg havde en konventionel kaffemaskine, som jeg ikke havde tid til at bruge om morgenen, betød det at den første kaffe blev indtaget på kontoret, og at derfor - måske - har været lidt af morgensurt løg, indtil samme kop var indtaget.

Derfor var det også bedre sent end aldrig, da jeg gik over til en kapselmaskine, der lynhurtigt kunne brygge mig de nødvendige morgendråber. I længere tid har jeg kørt med en af de billige Dolce Gusto-maskiner, der dog har den bagside, at de ikke selv hverken doserer eller stopper vandtilgangen i koppen. Det har resulteret i et par overfyldningstilfælde, der ikke nødvendigvis gjorde noget bedre for morgenhumøret 

Af samme grund var jeg ret interesseret, da jeg fik muligheden for at kaste mig ind i et mere avanceret kapselmaskine-testflow, med den nye maskine der hedder Stelia.

ANNONCE
Fra venstre: Gamle og Stelia - Dolce Gusto Delonghi Stelia [Test] Fra venstre: Gamle og Stelia

Spacy kaffekoger

Stelia-maskinen adskiller sig godt fra min gamle maskine, både i designet, der er meget atypisk for en kaffemaskine: Vandbeholderen er placeret i en kuppel bagerst på maskinen, og kapselholder og interface er placeret på et transparent rør, der udstiller kabler og slanger. 

Funktionsmæssigt er den også alternativ og mere avanceret end den gamle. Doseringen af vand til den pågældende kapsel, styres ved hjælp af et - indtil det aktiveres, ikke synligt touchinterface. Vandmængden styres ved at stryge fingeren op eller ned af maskinens hovede, og herefter vælges om kapslen skal forsynes med koldt eller varmt vand - også ved hjælp af touch-aktiverede trykområder.

Maskinen skyller kapslerne igennem med et tryk på 15 bar, og det betyder altså en del, at der er godt tryk på bryggen.

ANNONCE
Dolce Gusto Delonghi Stelia [Test]

Grunden til at jeg personligt har valgt Dolce Gusto, er variationen i kapseltyperne, modsat nogle af de andre kapselvarianter, kan Dolce Gusto nemlig lave andet end kaffe og kakao - Ice-tea er en af mine favoritter, sammen med den klassiske americano-blend, der giver en solid kop. 

Specifikationer og tilgængelighed

Dolce Gusto Stelia

Producent: De'Longhi

Tryk: 15 bar varmt eller koldt vand

Features: Fremstående design, ingen synlige knapper, touchinterface.

Pris: 1.799,- kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce