Connery

Det skal du spise, hvis du vil prutte mindre ildelugtende

Kan du hurtigt forpeste et helt rum med din prutter? Så læs med her

Har du nogensinde sagt nej til at overnatte hos hende den sødeste pige, fordi du er bange for at slå så fæle prutter i løbet af natten, at hun måske aldrig vågner igen? Så er det måske på tide at tage et kig på din kost. Der ér nemlig ting, du kan gøre for ikke at forgifte hele din omgangskreds. 

New Scientist forklarer, hvordan prutter er lavet:

Prutter består mest af lugtfri gasser. Der er oxygen og nitrogen fra slugt luft, mens hydrogen, methane og carbon dioxide produceres, når bakterier i tarmsystemet gærer de kulhydrater, vi spiser. De fæle prutter skyldes spor af hydrogen sulphide, som produceres fra protein. 

Og hvad skal det så sige? Først og fremmest er det en idé at skære ned på dine proteiner. Og jeg ved godt, at det råd må lyde rablende vanvittigt i en tid, hvor vi hælder proteinshakes ned, som var det rødvin på en lørdag, men det viser sig, at folk, hvis kost i høj grad består af kød, æg og mælkeprodukter har syv gange så meget hydrogen sulphide fra mavebakterier, og altså - slår meget klammere prutter. 

Hvis du alligevel ikke vil opgave din protein i kampen mod de klamme prutter, så er der heldigvis andre muligheder. Du kan for eksempel kombinere din proteiner med bestemte kulhydrater, som vil hjælpe på den mindre lækre lugt. Der er tale om madvarer som kartofler, bananer, bælgplanter, korn, hvede, artiskokker og asparges. 

Disse kulhydrater vil reducere din hydrogen sulphide produktion med op til 75%, så næste gang hende den søde kommer på besøg, kan du med fordel servere en omgang kartoffelsuppe!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce