Connery

De ondeste bad-guys

Nu står skurkene for skud!

Jeg måtte hurtigt indse, at vi gennem tidens løb har stødt på så mange ikoniske og uforglemmelige skurke, at listen simpelthen ikke kunne presses ned på en sølle top 10 liste. Så denne gang forlænger vi den til en top 25 over de bedste, mest mindeværdige og ikke mindst ondeste skurke i filmens verden indtil nu.
ANNONCE
De ondeste bad-guys
25) Chucky
Ses i filmen..? – Child’s Play(1988)
Hvorfor..? – Levende dukker er fucking uhyggelige, og sådan er det! 

24) Alex Forrest
Ses i filmen..? ­– Fatal Attraction(1987)
Hvorfor..? ­– Michael Douglas lærer hurtigt konsekvenserne ved at bolle udenom, men jeg tvivler på at man nogensinde havde forestillet sig så sygeligt jaloux, ustabil, morderisk og skingrende sindssyg kvinde som hende.

23) John Doe
Ses i filmen..? - Seven(1995)
Hvorfor..? - En mand med et tilforladeligt udseende som inderst inde gemmer på de mest syge morderiske tanker om de syv dødssynder. Hans bestialske udførsler af mord relateret til synderne er djævelsk godt udtænkt og udspiller sig på så snedigt et plan, at filmen er en af de bedste mordthrillere til dato.

22) Hans Gruber 
Ses i filmen..? – Die Hard(1988)
Hvorfor..? – Ond og gemen terroristboss, der med sine udspekulerede planer og kølige attitude giver selv Bruce ’John McClane’ Willis et par problemer eller to undervejs i filmen.

21) Goldfinger
Ses i filmen..? – Goldfinger(1964)
Hvorfor..? – Den ultimativt bedste James Bond skurk, som med sin tyske accent, kølige attitude samt magten til at slå folk ihjel ved at male dem med guld, giver ham en sikker plads på listen.

20) King Pin
Ses i filmen..? – Daredevil(2003)
Hvorfor..? – En motherfucker overboss med hænderne i politiets lommer, magt over hele byen og på trods af sin enorme størrelse og kølige attitude, kan han eddermame sparke røv.

19) Tandlæge Szell 
Ses i filmen..? – Marathon Man(1976)
Hvorfor..? – Manden som med sine relativt simple, men grufulde torturmetoder fik de fleste til at springe tandlægebesøget over de næste par gange.. eller år!

18) Buffalo Bill
Ses i filmen..? – Silence of the Lambs(1991)
Hvorfor..? – Udover at være skingrende sindssyg med homoerotiske tendenser, indfanger han halvbuttede piger, sulter dem og syer en dragt af deres hud.

17) Alien 
Ses i filmen..? – Alien(1979)
Hvorfor..? – Syreblødende monstrum med snedige jagtteknikker, en tunge med tænder og så formerer de sig ved at plante et foster i maven på mennesker, som ved ’fødslen’ efterfølgende bryder ud gennem brystkassen.

16) Leatherface
Ses I filmen..? – The Texas Chainsaw Massacre(1974)
Hvorfor..? – En seriemorder, som afliver sine vildledte ofre med en velsmurt motorsav. Ligesom Buffalo Bill har denne gut også en fetich for menneskehud og laver masker af dem.

15) Anton Chigurh
Ses i filmen..? – No Country for Old Men(2007)
Hvorfor..? – Den mest iskolde og følelsesforladte satan af en morder, som vurderer andre menneskers skæbne ud fra plat eller krone. Er man uheldig, bliver man aflivet med en shotgun eller en boltpistol - som man normalt afliver kvæg med.

14) Agent Smith
Ses i filmen..? – The Matrix(1999)
Hvorfor..? – Velklædt psykopat på jagt efter manden, som skal redde verden fra robotterne. Kloner og formerer sig selv som rotter og et par hundrede af denne hårdtslående solbrille-gut i en slåskamp er ikke noget at råbe hurra for!

13) Col. Hans Landa
Ses i filmen..? – Inglourious Basterds(2009)
Hvorfor..? – fantastisk velspillet nazipsykopat med en tunge af guld og en slesk attitude, som virkelig formår at illustrere et rigtigt svin.

12) T-1000
Ses i filmen..? – Terminator 2: Judgment Day(1991)
Hvorfor..? – Omvandrende kviksølvsrobot med hamskiftende evner og usårlighed. Aldrig har man følt sig så forfulgt af denne djævelske skabning, som Sarah Connor og hendes søn John oplever!

11) Yuri Boyka
Ses i filmen..? – Undisputed 2(2006)
Hvorfor..? – Manden du ikke vil møde i fængsel! - Nej, han får dig ikke til at tabe sæben, men med sine blodtørstige kampsportsevner, overpumpede og rå attitude, samt et ønske om at være den sygeste buffer af dem alle, ville du sikkert ikke overleve din tur bag tremmer alligevel.

10) Jigsaw
Ses i filmen..? – Saw(2004)
Hvorfor..? – Torturmesteren over dem alle som med sine sygeligt udspekulerede fælder og afstraffelsesmetoder formår at skræmme, forarge og fremkalde væmmelse hos selv de mest hardcore filmbuffs.

9) Ghostface
Ses i filmen..? – Scream(1996)
Hvorfor..? –  Utrolig klam maske- og kappeklædt knivmorder, som formår at skræmme livet af alt og alle, når han laver telefonfis og efterfølgende springer frem fra skjul med sin dolk. Masken har fået kultstatus siden 90'erne og kan stadig få de fleste til at skide i bukserne.

8) Freddy Krueger
Ses i filmen..? – A Nightmare on Elm Street(1984)
Hvorfor..? – Manden med den stribede sweater, afbrændt hud og et grumt smil der fik os alle til at udskyde søvnen, i frygt for at han slagtede os med sine knivfingre i vores drømme.

7) Michael Myers
Ses i filmen..? – Halloween(1978)
Hvorfor..? – Barndomstraumatiseret knivkæmpe med den velkendte halloween-maske, som med sit udtryksløse ansigt gjorde ham til en af de mest skræmmende gysermordere.

6) Jason Voorhees
Ses i filmen..? – Friday the 13th(1980)
Hvorfor..? – Den massivt store dræbermutant, som med sin uhyggelige og legendariske ishockey-maske gik på non-stop hævntogt med sin overdimensionerede machete.

5) Predator
Ses i filmen..? – Predator(1987)
Hvorfor..? – Overpumpet dræbermaskine af en alien, som samler på trofæer i form af menneskelige kranier. Får selv nedslagtet nogle af de mest hårdføre lejesoldater, og giver næsten (kun næsten!) Schwarzenegger kamp til stregen.

4) The Joker
Ses i filmen..? – The Dark Knight(2008)
Hvorfor..? – Vansiret psykopat der ville blive æresmedlem på den lukkede afdeling og som ikke besidder nogen form for moralske skrupler. Batmans ærkefjende og Heath Ledgers bedste præstation nogensinde - og generelt bare højt på listen over mest mindeværdige præstationer!

3)The Terminator
Ses i filmen..? – The Terminator(1984)
Hvorfor..? – Muskelbundtet Schwarzenegger på sin storhedstid med træningen i rollen som den ustoppelige dræberrobot fra fremtiden er en af de fedeste filmskurke nogensinde!

2) Darth Vader
Ses i filmen..? – Star Wars(1977)
Hvorfor..? – En af verdens bedste film besidder også en af verdens bedste skurke, nemlig den halvmekaniske sith-fyrste med ubegrænsede kræfter og magt over hele det galaktiske imperium. Velkendt mekanisk vejrtrækning og kendt for en af filmhistoriens største plottwist.

Numero Uno) Hannibal Lecter
Ses i filmen..? – Silence of the Lambs(1991)
Hvorfor..? – Intelligent, sygeligt udspekuleret og kuldegysningsfremkaldende genimorder. Når han ikke læser medicin eller går til middagsselskaber, bruger han sin fritid på at spise din lever med nogle favabønner og en god flaske Chianti.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce