Connery

De mest berømte spøgelsesbeviser

Jeg har samlet en række overbevisende eksempler på liv efter døden - tror du på spøgelser?

Der har igennem tiden været et utal af forskellige spøgelseshistorier, men mest interessant af dem alle er dog, når man får mulighed for at se det med sine egne øjne. Med nutidens teknologi og kameraklipning er det utrolig nemt at sammenklippe et realistisk foto af et falsk spøgelse, men mange kendte fotografier af det paranormale blev taget før denne teknologi og derfor været uden for redigeringsmæssig manipulation. Dog kan man aldrig vide sig sikker, men her er en stak af de mest berømte spøgelsesbilleder samt historien bag.
ANNONCE
De mest berømte spøgelsesbeviser
The Brown Lady
Dette portræt er et af de mest berømte gennem tiden og viser en tydelig lysende skikkelse bevæge sig ned af trapperne i Raynham Hall i Norfolk, England. Skikkelsen regnes for at være af Lady Dorethy Townsend, som boede i residensen i de tidlige år af 1700-tallet. Hun var gift med Charles Townsend, men da rygterne gik på, at hun før ægteskabet var elskerinde med en Lord Wharton, fik han fornemmelsen af, at hun var ham utro. På trods af at hun på papir døde og blev begravet i 1726, så mener mange at begravelsen var et fup, og at manden havde lukket hende inde i et fjernt hjørne af residensen, hvor hun med årene døde i fangenskab.

Spøgelset af kvinden blev set i starten af 1800-tallet af King George IV, og igen i 1835 af løjtnant Loftus, som så hende to gange. Begge beskrev hende som en kvindeskikkelse med en brunlig dragt af satin, og en hud som skinnede. Dog bemærkede Loftus at hendes øjne virkede til at være stukket ud. Senere blev hun set af mange andre som bl.a. mente hun smilte til dem med et diabolsk blik i øjnene, men dette foto blev taget i september 1936 af Kaptajn Provand og Indre Shira, som skulle fotografere residensen til et magasin. Pludselig så en af dem noget bevæge sig på trapperne, og et hurtigt klik med kameraet ledte til dette billede. Spøgelset er desuden blevet set flere gange siden.
ANNONCE
De mest berømte spøgelsesbeviser
Lord Combermere
Dette foto blev taget i Combermere Abbey-biblioteket i 1891, hvor man kan ane en transparent skikkelse i stolen. Lorden var kommandør i det britiske kavaleri, og døde i 1891 efter at være blevet stukket ned. Da billedet blev taget, fandt hans begravelse sted ca. 6 km væk fra biblioteket. Da fotografiapparatet på daværende tidspunkt tog ca. en time om at eksponere billedet, så mener nogle at skikkelsen er skabt af tjenestefolkene, som har sat sig i stolen og imprægneret billedet med deres korte tilstedeværelse. Dog sværger alle tjenestefolkene, at de befandt sig til begravelsen. Mon det er et billede af ham?
ANNONCE
De mest berømte spøgelsesbeviser
Freddy Jackson
Dette billede blev taget i 1919, men blev først offentliggjort i 1975 af Sir Victor Goddard, en tidligere officer i Royal Air Force. Motivet er et gruppeportræt af officerens soldatergruppe, som havde tjent ham under 1. verdenskrig. Man kan tydeligt se et ekstra spøgelses-ansigt optræde på øverste række bag de resterende soldater. Soldaterne så billedet og kunne med det samme genkende manden som Freddy Jackson, en mekaniker i gruppen, som døde to dage før fotografiet i en propelulykke. Begravelsen fandt sted på dagen af fotografiet, og nogle mener at Jackson dukkede op til gruppefotoet – uvidende om at han faktisk var død.
ANNONCE
De mest berømte spøgelsesbeviser
Trappespøgelset
I Greenwich befinder der sig en gammel residens, som husede de royale mennesker tilbage i 1600-tallet kaldet Queen’s House. Huset er nu en del af et nationalmuseum, og kan besøges af alle. En pastor ved navn Ralph Hardy befandt sig den gamle bygning i 1966, hvor han ville fotografere den smukke spiraltrappe kendt som ’Tulip staircase’. Da billederne blev fremkaldt, kunne man tydelig se en mystisk skikkelse klatre op af trappen. Skikkelsen har begge hænder plantet på rækværket, og eksperter fra. bl.a. Kodak har igennem tiden påvist, at billedet ikke har været manipuleret med.

Bonusfacts om Queen’s House:
Siden da har der faktisk været en del forskellige spor af det paranormale:
-          En af assistenterne på museet så en af dørene lukke i af sig selv. Han troede, at det var en af kollegerne, indtil han så en kvinde glide henover balkonen og ind gennem væggen. Kollegerne fulgte med ham og de følte alle den klassiske kulde ved spøgelsesobservationer, og de spottede spøgelset som værende en kvinde klædt i hvidlig-gråt tøj.
-          Folk har hørt uforklarlige korsange af børn, som ikke befinder sig i huset.
-          Folk har set skikkelsen af en kvinde, som fanastisk forsøger at vaske blod væk fra gulvet med en moppe ved bunden af den nævnte trappe. Det siges at for 300 år siden blev en stuepige kastet ud fra balkonen og døde ved bunden af trappen.
-          Turister er blevet knebet af spøgelser og fingre, som ikke er synlige.
ANNONCE
De mest berømte spøgelsesbeviser
Den hjemsøgte landevej
Syd for San Antonio i Texas finder man landevejen, hvor historien lyder på at en række små børn blev dræbt i trafikken. Flere mennesker har påstået, at de har set spøgelserne og mærket hvordan bilerne blev trukket væk mod deres vilje. En gruppe unge mennesker kørte forbi landevejen for at teste myten, og de tog derfor nogle billeder. Da de kom hjem viste det sig, at en lille pigeskikkelse befandt sig i vejkanten. Folk mener enten at billedet viser en lille pige, som holder en bamse, mens andre mener at det er en pige med en hund ved sine fødder. Billedet er stadig ikke blevet forklaret.
ANNONCE
De mest berømte spøgelsesbeviser
Altermonsteret
Dette foto blev taget i 1963 og er blevet meget diskuteret på grund af dens tydelige udseende og at spøgelset kigger på kameraet. Mange eksperter har dog bevist, at billedet ikke er manipuleret eller dobbelteksponeret, og Pastor K.F. Lord, som tog billedet i Newby Church i North Yorkshire, England, har fortalt, at han blot tog et billede af alteret – skikkelsen var ikke synlig for det blotte øje. Dem som har analyseret billedet har beregnet højden af skikkelsen til at være 2,74 meter høj!
ANNONCE
De mest berømte spøgelsesbeviser
Den afdøde bedstefar
En familie tog et billede af sin bedstemor på en søndag d. 17/8/97, og manden i baggrunden skulle eftersigende være en tro kopi af deres bedstefar – som døde på en søndag d. 14/8/84. Altså hele 13 års forskel! Billeder fra deres familiealbum på nettet viser en tydelig sammenhæng i udseendet, og hvem ved om bedstefaren dukkede op for at besøge sin kone?
ANNONCE
De mest berømte spøgelsesbeviser
Robert A. Ferguson
Dette foto blev taget i 1968, hvor Robert A. Ferguson holdt en tale om livskraft og spiritualisme i Los Angeles. Ved siden af ham ses et sløret billede af en skikkelse, som han senere identificerede som hans bror Walter, der mistede livet i 1944 under 2. verdenskrig. Man vil mene at dette er dobbelteksponering eller et form for tricks under mørkefremkaldningen, men da dette er et polaroid-billede, er det meget usandsynligt at det er blevet manipuleret med.
ANNONCE
De mest berømte spøgelsesbeviser
Spøgelsesbarnet
En kvinde ved navn Mrs. Andrews besøgte sin datters grav på en kirkegård i Queensland, Australien i enten 1946 eller 1947. Datteren døde et år forinden i en alder af 17, og under besøget tog hun et billede af gravstenen. Da billedet blev fremkaldet dukkede en barneskikkelse op på fotoet, og barnet virkede til at være bevidst om, at der blev taget et billede, da hun kigger direkte ind i kameraet.

Mrs. Andrews blev chokeret, da hun ikke så nogen børn under sit besøg, og derfor virker det ikke til at være en dobbelteksponering. Hun var ret sikker på, at barnet ikke skildrede hendes datter som ung. En australsk forsker i det paranormale fandt senere ud af, at i nærheden af graven kunne man finde en grav med to forældreløse piger. Mon det hænger sammen?
ANNONCE
De mest berømte spøgelsesbeviser
Fantompiloten
Kvinden Mrs. Sayer og nogle af hendes venner besøgte et luftfartsmuseum i England i 1987, hvor hun ville sætte sig ind i en ’pensioneret’ helikopter og tage et billede. Hun har selv udtalt, at der ikke sad nogen ved siden af hende, da billedet blev taget - men man kan tydeligt se en mandeskikkelse ved hendes side. Hun fortalte, at hun følte sig kold, da hun sad i flyet, på trods af at det var en rigtig varm sommerdag. Helikopteren stammer fra Falklandskrigene, men der er ingen optegnelser omkring, hvor vidt piloten døde eller ej.
ANNONCE
De mest berømte spøgelsesbeviser
Bondespøgelset
Da Niel Sandbach i 2008 tog nogle scenariske billeder af en bondegård i England, var det på grund af, at han ønskede at kigge omgivelserne igennem for muligvis at holde et bryllup på stedet. Da han kiggede billederne igennem derhjemme, så han en mystisk skikkelse om hjørnet. Han spurgte ejerne om de havde oplevet nogle mystiske hændelser(inden han viste dem sit eget foto) og de bekræftede at en mystisk hvidklædt drengeskikkelse var blevet set mange gange rundt omkring på gården. Dette er muligvis figuren på billedet?
ANNONCE
De mest berømte spøgelsesbeviser
The Pink Lady
Med et utal af spøgelseshistorier er der selvfølgelig også en masse spøgelsesjægere, som går på jagt efter mysterier og paranormale aktiviteter. Guy Winters er blandt disse jægere og sammen med en ven tog de af sted til O’Hara residensen i Greencastle, Indiana. De hørte rygterne om spøgelser gennem en ven, som sammen med sin kæreste blev skræmt væk fra huset. Guy og hans ven tilbragte flere nætter og dage i huset, hvilket resultererede i nogle fornemme observationer, da filmene blev fremkaldt. Han så det ikke på daværende tidspunkt, men en mystisk, lyserød spøgelsesskikkelse dukkede op på billedet – analyser viste at billedet var på negativerne, og kunne derfor ikke rigtig være manipuleret med. Det fjerde og sidste billede i rammen viser i digital forstørrelse af visse elementer i billedet, hvilket afslører et kranie-lignende ansigt på den mystiske kvinde.
ANNONCE
De mest berømte spøgelsesbeviser
Bagsædespøgelset
Dette billede blev taget i 1956 af Mrs. Mabel Chinnery, som besøgte sin mors grav. Hun besluttede sig for at tage fotografer af gravstedet og til sidst et lille billede af sin mand, som ventede alene i bilen. Da billederne blev fremkaldt dukkede en mystisk brillebeklædt figur op på bagsædet og Mrs. Chinnery genkendte med det samme, at det var hendes mor. Fotografiske eksperter har sat deres ry på spil og sagt, at der bestemt ikke er blevet manipuleret med billedet, så den skikkelse forbliver et kæmpe mysterium.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce