Connery

Dansk iværksætter og CEO: Fra Startup til 500 ansatte

Henrik Zillmer fra AirHelp har oplevet mere end de fleste

Det er de færreste danske iværksættere, der kan prale af at have skabt en international succes med over 500 ansatte på bare få år. Men det kan danske Henrik Zillmer, stifter og direktør i AirHelp, som til daglig bor i New York, og arbejder i hele verden.


36-årige Henrik Zillmer hjælper forsinkede flypassagerer med at hente kompensation for forsinkede og aflyste fly. Ideen opstod da han selv var forsinket, og flyselskabet ikke gjorde det let for ham at søge den retmæssige kompensation. Han satte sig grundigt ind i reglerne, og fandt ud af at EU-loven giver flypassagerer ret til op til 600 euro, hvis deres fly har været forsinket eller aflyst.


Henrik Zillmer besluttede sig for at gøre det lettere for flypassagererne at få deres retmæssige kompensation. Så han sprang ud som iværksætter efter at have siddet som Produkt Direktør hos Rocket Internet, en af de største inkubatorer i EU, hvor han var med til at skabe og skalere nogle af deres største succes-virksomheder. Henrik tog til Bali for at arbejde på sine iværksætter-ideer. Han dannede team med danske Nicolas Michaelsen, som han kendte i forvejen, Nicolas skulle være CMO og stå for marketing samt AirHelps internationale brand, Henrik skulle være CEO og skulle stå for forretningen.

Startede AirHelp fra en strand på Bali

Henrik og Nicolas startede således AirHelp fra en strand på Bali og var uafhængige af lokation den første lange tid med deres nye firma. Men da AirHelp blev optaget i det amerikanske acceleratorprogram Y-Combinator begyndte det for alvor at gå stærkt og AirHelp-drengene flyttede 3 måneder til USA for at lære af Verdens bedste iværksættere, som stifterne af Dropbox og AirBnB, der også tidligere selv havde været accepteret af samme acceleratorprogram.
“Y-Combinator var derfor en game-changer, vi fik adgang til penge, og super gode kontakter. Så gode at vi kender alle i Silicon Valley i dag” fortæller Henrik Zillmer.
Henrik flyttede hurtigt til New York, da han indså behovet for at være tæt på investorerne og partnere. Henrik tilbringer i dag sin tid 50% i USA og 50% i Europa, han har over 500 ansatte rundt omkring i Verden, hvor de fleste sidder på kontorerne i både Berlin i Tyskland og Gdansk i Polen.
AirHelp har siden starten i 2013 udviklet sig fra en software-as-a-service virksomhed, hvor de på deres platform samlede en lang rækker kompensations-klager og varetog flypassagerernes retssager manuelt til i dag kalde sig selv en justice-as-a-service virksomhed, hvor deres platform AirHelp.dk og deres gratis app via data og automatisering kan besvare om en passager har ret til at få kompensation for et forsinket eller aflyst fly, eller ej. AirHelps store mission er således at sikre retfærdighed gennem digital service, ved at gøre det let for flypassagererne at få deres retmæssige kompensation. Passageren skal
således blot oplyse, hvilket fly de var med og hvornår, så fører AirHelp retssagen for dem og varetager alt kommunikation med flyselskaberne, og generelt alt papirarbejdet.

Selv stifteren af Twitter er med i AirHelp

Henrik taler i dag på Verdens største scener og omtales i Verdens største medier, som en succesfuld iværksætter. Han har opnået det de fleste iværksættere drømmer om, som at hænge ud med Richard Branson på Bransons egen ø, blive venner med stifterne af AirBnB, Dropbox osv og så har Henrik endda fået stifteren af Twitter med som investor i AirHelp.

Men én ting er vigtigt for Henrik, det er at give tilbage til generationen, der kommer efter ham.

“Jeg vil gerne give tilbage til det danske iværksættermiljø, og jeg håber på at kunne inspirere nogle flere til at starte virksomheder. Danskerne har nogle af de bedste forhold i Verden. Det tager 10 min at starte en virksomhed, og det koster ikke noget særligt at komme i gang med fx en software virksomhed. I Danmark har vi nogle forhold, der gør at din risiko er minimal, du ender aldrig på gade, og flere steder kan du få understøttelse mens du starter op. Jeg kunne lige så godt være startet, mens jeg var på SU, så det håber jeg flere begynder at gøre.” Fortæller Henrik Zillmer, direktør i AirHelp, som opfordrer flere unge til at starte en virksomhed.

ANNONCE
Henrik Zillmer | Foto: Felix Kunze - Dansk iværksætter og CEO: Fra Startup til 500 ansatte Henrik Zillmer | Foto: Felix Kunze

9 hurtige fra Henrik Zillmer

Hvad var din største drøm da du var barn?

Jeg ville gerne være dyrepasser

Hvad er dine styrker?

Intuition, execution og så er jeg perfektionist.

Hvad er din dårligste vane?

For detaljefikseret og performance orienteret.

Hvem ser du op til?

Jim Carrey, Richard Branson og Dalai Lama.

Hvad er dit arbejdsmæssige fokus for tiden?

Industri og virksomheds-strategiske beslutninger for AirHelp.

Hvor er du om tre år?

No idea.

Hvad er din største drøm?

Frihed til altid at lave hvad der interesserer mig. 

Beskriv den seneste ting du har købt, hvad har det gjort for dig?

U2 billetter til Madison Square Garden. 

Har du en/flere anbefalinger til læseren? Der kunne være en bog, en film eller en oplevelse.

Film: The Embrace of the Serpent

Oplevelse: Entrepreneurs Awakening.

ANNONCE
Facts om AirHelp
  • AirHelp.dk er verdens førende virksomhed inden for kompensation for flyforsinkelser og hjælper passagerer med at gøre krav på kompensation som følge af et forsinket, aflyst eller overbooket fly.
  • Siden virksomheden blev grundlagt i 2013 har AirHelp hjulpet over 5 millioner rejsende med at behandle kompensationskrav mod flyselskaber.
  • AirHelp har kontorer i Berlin, Gdansk, Krakow og Barcelona, er aktive i 30 lande og tilbyder support på 15 sprog.
  • Der er over 500 ansatte i virksomheden på verdensplan. AirHelp lancerede sin gratis app i 2014, som er tilgængelig til iOS og Android
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce