Connery

Connery Food: Watermelon Cheesecake

Sommer i en kage!

Selvom foråret i 2017 ikke ligefrem har været på vores side, så kan vi forhåbentlig forvente lidt mere sol og varme, når vi nærmer os sommerperioden. Vi har i hvert fald forberedt os på en genial sommer med en ny opfindelse til kagebordet - kage er ikke altid den bedste spise i varmen, men vi er nu ret sikre på, at denne går rent hjem på terrassen eller ved swimmingpoolen!

ANNONCE
Connery Food: Watermelon Cheesecake

Jeg har fundet på en lille genial krydsning mellem den sommerlige spise, vandmelon, og den bløde cheesecake, som rammer en fantastisk friskhed og velsmag. Syren og saften i vandmelonen giver massen en cremet og luftig konsistens, som lige højner cheesecake-fornemmelsen til nye højder!

Opskrift

Bund:

150 g dessertvafler

100 g smeltet smør

1 spsk. grøn frugtfarve

Fyld

400 g flødeost

1/4 piskefløde

50 g flormelis

1 tsk. vaniljepulver

saften fra 1/2 citron

1/2-1 vandmelon

ca. 10 plader husblas 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader. Knus vaflerne i en pose med en kagerulle og hæld dem i en skål. Smelt 100 g smør og bland i vaflerne. Tilføj 1 spsk. grøn frugtfarve - så får du lige den grønne kant på vandmelonen! Fordel massen i en springform eller tærtefad og bag bunden ved 200 grader i 10 minutter. Lad den køle af. 

I en anden skål blandes flødeost, citron, flormelis og vaniljesukker. Pisk ved siden af piskefløden til flødeskum og vend i flødemassen. Stil skålen i køleskabet, mens du halverer en vandmelon. Skrab kødet ud af den halve melon - jeg fik ca. 700 g frugtkød, men størrelsen varierer. Får du mindre = mindre husblas, får du mere = mere husblas. 

Blend frugtkødet til en puré. Si frugtkød og kerner fra. Læg ca. 10 husblas i koldt vand og lad dem trække i 10 minutter. Sæt dem derefter over et vandbad eller i mikrobølgeovnen for at smelte dem til en flydende masse. Hæld massen sammen med frugtsaften. Si igen massen for at undgå eventuelle klumper af husblas, og hæld saften sammen med flødemassen. Vend langsomt og bland elementerne sammen. 

Hæld massen udover den grønne bund og stil på køl i minimum 2 timer. Herefter sætter den sig som en blød cheesecake-mousse med masser af melonsmag.

Enjoy!

ANNONCE

Har du mod på mere kage? Så tjek også lige vores Knoppers Cheesecake:

Del

Seneste nyt

Annonce