Connery Food: Fyldt Butternut squash
Vores bud på græskarsæsonens livret!
Winter is coming, selvom vi kun næsten lige er trådt ind i efterårsperioden - men helt ærligt, så har vi ikke ligefrem haft det, man kalder for 'sommer'.
Græskarsæsonen er over os, og det betyder blandt andet en god portion økologiske hokkaido-græskar og ikke mindst butternut squash.
Vi har i samarbejde med Svansø skabt en lækker, nem og velsmagende opskrift på en fyld butternut squash, hvor man med fire enkelte trin kan få en ret, der både brillerer på det visuelle og ikke mindst har godt med power på smagen.
Fyldt Butternut squash
(2 pers.)
Opskrift:
1 butternut squash
400 g oksekød
1 bundt frisk koriander
2 rødløg
1 løg
2 fed hvidløg
50 g feta
1 dl sukker
1 dl eddike (+ 1 spsk. eddike)
2 lime
20 g mørk chokolade (70 %)
1 tsk. salt
1 tsk. friskkværnet peber
1 spsk. spidskommen
1 glas chili-pesto fra Svansø
Fremgangsmåde:
Step 1:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Flæk din butternut. Skrab kernerne ud og snit nogle linjer i overfladen på de to halve græskar. Dryp lidt olivenolie på og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter.
Step 2:
Mens græskarret er i ovnen, kan du opløse sukkeret i eddiken. Mens det sker, hakker du dine rødløg i smalle skiver - kom dem i den varme eddike og lad det trække i ca. 30 minutter eller indtil servering.
Step 3:
Hak løg og hvidløg og bland det sammen med fars, krydderier, eddike, lidt frisk koriander, chokolade og chili-pesto. Lad det hele simre i 15-20 minutter.
Step 4:
Tag den rygende varme græskar ud af ovnen og læg en halv på hver tallerken. Fyld udhulningen op med kødet, drys med feta og læg ringe af syltede rødløg på toppen. Afslut med frisk koriander, limebåde og lidt limesaft.
Servér med det samme!