Connery

Christopher Lee død i en alder af 93 år.

En homage til verdensstjernen, som har givet os Saruman, Count Dooku og Dracula.

Christopher Lee død i en alder af 93 år.

Den bragende dygtige skuespiller Christopher Lee er desværre død i en alder af 93 år. Han gik bort den 8. juni, lyder det i en officiel meddelelse fra myndighederne i London. Årsagen var åndedrætsbesvær og hjertefejl.

Du kender ham uden tvivl som Dracula, Saruman fra Lord of The Rings, som Bond-skurk Monsieur Scaramanga, Count Dooku fra Star Wars og mange andre legendariske roller. Han har formået at sætte sit unikke præg på en lang række af filmhistoriens helt store oplevelser, og han vil for altid blive husket som den skarpe, ofte skræmmende bad-guy-type, som formår at give det ekstra krydderi, som en film mangler.

Connery-redaktionen vil gerne give en shout-out til manden og ære hans minde!

Hvil i fred Christopher Lee.

Gense et lille glimt af Christopher Lee i rollen som Saruman i en af hans bedste scener fra Lord of the Rings-trilogien:

ANNONCE

Krigsveteran, hemmelig agent og inspiration til Ian Fleming

Christopher Lee er krigsveteran. Som ung mand blev han sendt ud under 2. verdneskrig, hvor han blandt andet var udstationeret i Finland. Senere var han blandt de første, af den engelske specielenhed SAS. Hvad han lavede som SAS-soldat, er til dato stadig klassificeret.

Ian Fleming, Bond-forfatteren, var Christopher Lees fætter, og det forlyder at flere historietræk i Bond-serien, skulle være baseret på Lees tid som SAS soldat. 

 

Han mødte Tolkien

Lee er den eneste af skuespillerne fra Ringenes Herre, der rent faktisk har mødt J.R.R. Tolkien. Lee mødte den populære proffessor og forfatter på en pub, og var så chokeret over at være i samme rum, som den, også dengang, anerkendte mand, at han kun sagde: "How do you do."

Lee var i øvrigt en af Peter Jacksons trofaste sparringspartnere under indspilningen af de tre film, da han havde læst trilogien mere end en enkelt gang.

Heavy Rekordindehaver

Christopher Lee har udgiver flere heavy metal album, og senest i 2014, i en alder af 92 år, udgav han en heavy udgave af Sinatras 'My Way'. (Hør den her.

Christopher Lee står anført i Guinness Rekordbog, som den højeste skuespiller i verden. 196 cm og en skuespilleruddannelse skal der til, for at slå den rekord.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce