Connery

Censurnettet

Nu med STOP

Kina må ikke censurere Internettet. Det er for galt, at de ikke kan anvende Google, og det er for galt at staten sidder og bestemmer, hvilke hjemmesider de må besøge. Kan det virkelig være rigtigt?
Censurnettet
Sådan har vi diskuteret både på politisk plan, men sågar også på almindeligt medborger plan - og vi har brokket os, har vi. Kineserne har jo ret til at få information ligesom alle andre. Man gør det heller ikke ulovligt at bevæge sig ind på et diskotek, der handler med sort sprut? Nej, så straffer man diskoteket, og det er netop her, denne artikel tager sit afsæt.

Allofmp3.com
Indtil nu har det sikkert været sort snak for dig, for selvfølgelig skal kineserne have adgang til alle afkroge af Internettet ligesom alle os danskere... Eller vent nu lidt?!
Den 25. oktober 2006 oplevede vi et diktatorisk indhug i vores ellers så frie Internet kultur. En kultur, hvor vi på tværs af landegrænser, kan besøge
Den 25. oktober besluttede fogedretten i en sag mod Tele2 at lukke for siden www.allofmp3.com, trods denne side ikke er ulovlig i sit hjemland. Ifølge IFPI formidler siden ulovlig piratkopieret musik, trods siden ikke er ulovlig i sit eget hjemland. Desværre er flere andre ISP nu også fulgt med, og som du kan se på billedet også TDC, som undertegnede benytter.

Opfordrer andre til at censurere nettet
At vi ikke kan tillade os at kritisere andre, der vælger at censurere Internettet, står rimelig klart efter denne dom. Således er det en katastrofe, at vi nu kan se Iran lukker for en lang række hjemmesider her iblandt amazon.com og wikipedia.org. under fanerne "umoralsk og ulovligt indhold på Internettet"

Disse siders indhold er ulovligt i forhold til Iransk lovgivning, og Iran gør ikke meget andet end at lægge i sig i vores danske fodspor.

Claus Pedersen fra Piratgruppen siger: "Den iranske beslutning kommer ikke som en overraskelse. Vi er helt opmærksomme på, at Iran tilhører Internettets fjender. Det er derimod positivt, at det sker så kort tid efter den danske dom imod allofmp3.com. Hvis der skal noget positivt ud af dette, så må det være, at danske politikere entydigt tager afstand fra både den iranske kampagne og den danske dom i TELE2 vs. IFPI."

"Det burde være indlysende, at samtlige danske politikere tager afstand fra Irans Internetcensur, men i lyset af dommen mod TELE2 og de politiske reaktioner på denne, kan man let frygte, at det ikke er tilfældet. Det vil under alle omstædigheder været dybt dobbeltmoralsk at støtte den danske dom og tage afstand fra den iranske kampagne."

Hvad synes du om censurnettet?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce