Connery

Belladonna-dokumentet

Hvis du har læst Dan Brown og vil have mere konspirationsteori, så er der flere forskellige muligheder for videre læsning...

Der kan vist snart ikke være flere mennesker i den vestlige verden, der ikke har hørt om Dan Brown og hans bestsellere "Angels & Demons" og "The Da-Vinci Code". I begge bøger afdækker den amerikanske forfatter konspirationsteorier og mystiske sekter og afslører i begge bøger den katolske kirkes dårskab.
ANNONCE
Belladonna-dokumentet
Skulle man som undertegnede være blevet bidt af genren, så er der heldigvis andre bøger at læse. De mest oplagte at nævne er klassikerne "Rosens Navn" og "Foucaults Pendul" af den italienske forfatter Umberto Eco, men den bog, jeg vil behandle i denne artikel er skrevet af de to amerikanske debutanter, Ian Caldwell og Dustin Thomason. Bogen hedder "The Rule of Four", på dansk "Belladonna-dokumentet".

I bogen følger vi Tom Sullivan, en ung Harvardstuderende, som sammen med vennen Paul forsøger at afdække handlingen i den sære middelalderhistorie "Hyperotomachia Poliphili", som blev skrevet i 1499. Siden dengang har man forsket i, hvad denne historie egentlig handler om, og ved bogens start er Tom og Paul ved at nærme sig et historisk gennembrud i deres forskning.

Udredningen af bogen irriteres imidlertid af universitetsforskeren Vincent Taft, som i mange år kæmpede med Toms far om forskellige teorier inden for den klassiske bog, og mens de to dykker dybere ned i bogens handling, begynder der at ske en masse ting omkring dem, som synes at være ved at ødelægge forholdet mellem Tom og Paul.
ANNONCE
Belladonna-dokumentet
Historien er helt forrygende. Det er ikke en bog med cliffhangere og korte kapitler, som er Dan Browns varemærke, men i stedet en lidt roligere bog, hvor man dels følger campuslivet på et af USA's mest velrenomerede universiteter, men hvor man også lærer, hvad Hypnerotomachia Poliphili er for en historie, og hvorfor den har givet anledning til hovedbrud siden da. De to forfattere har lavet en fantastisk research på deres materiale, og man er ikke i tvivl om, at de selv er ganske fascinerede af historien.

Jeg kan derfor kun på det kraftigste anbefale de drengerøve, der også indimellem kan læse en bog, at de tager et kig på Belladonna-Dokumentet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce