Connery

Android grundlæggeren Andy Rubin har startet sit eget smartphone-mærke

Og Essential PH1 er hans første bud på den ultimative Android-oplevelse

Spændende nyheder for Android fanboys i dag. Andy Rubin, en af de oprindelige co-foundere af Android, inden det blev opkøbt af Google, har i dag annonceret sit nye firma, og tilhørende første smarthpone: Essential PH-1. 

I følge et statement fra manden selv, grundlagde han sin nye virksomhed, på baggrund af en lang nattesnak med en god ven, omkring hvor besværlig teknologi er blevet. Flere og flere unødvendige features der laver rod i vores liv, mindre valgfrihed og et stadigt voksende marked af produkter der ikke understøtter hinanden. En udvikling han delvis selv påtager sig skylden for. 

"For alt det gode Android har medført, har det også skabt en verden, hvor folk er nødt til at kæmpe med den elektronik, der egentlig var tiltænkt, at skulle simplificere deres liv.Var det det bedste vi kunne gøre?"

Det kastede manden ud i en mission, hvor han har skabt et produkt, der skal opfylde en lang række af filosofier: Produktet skal ejes af kunden selv, ikke af udbydere og producenter, der påtvinger software, man ikke ønsker. En telefon der har lyst til at lege med alle - ingen lukkede økosystemer til besvær. Premium materialer og godt håndværk. Et device der ikke er outdatet i løbet af et år, men i stedet forsøger at udvikle sig, sammen med dig. 

Det er alt sammen flotte og højtflyvende ord, som ingen af os nok kan modsætte sig. Men hvordan er det så blevet afspejlet, i det første produkt?

ANNONCE
Android grundlæggeren Andy Rubin har startet sit eget smartphone-mærke

Essential PH-1 er udført i titanium, for at give telefonen en suveræn styrke. Den har et FULDT display, et design der går fra kant til kant, kun afbrudt af pladsen som frontkameraet optager. Hovedkameraet er et dual-lens system med 13mpix henholdsvis RGB-sensor og monokrom-sensor (Som vi blandt andet har set vellykket hos Huawei). 8mpix frontkamera. Den har hårdkeramisk bagside, gorilla-glas på fronten. Skærmen fylder 5.71" og opløsningen lyder på 2560 x 1312 pixel (QHD), 3040 mAh batteri, 4GB RAM, 128 GB lagerplads. Snapdragon 835 chipset (Octa-core) og meget mere. 

I min personlige optik, er det en pokkers fin telefon - i hvert fald ved første internet-øjekast. 

Desværre er smartphonen endnu kun tilgængelig på det amerikanske marked, til en pris på 749 dollars (5.000 kroner), men vi krydser fingre for, at der bliver åbnet op for international fragt inden alt for længe. 

Indtil vi hører mere om den slags, kan du selv læse videre på Essential.com

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce