Connery

Alex Vargas skabte elektronisk magi på Train

Anmeldelse af Alex Vargas på Train, Aarhus.

5 ud af 6 stjerner

Alex Vargas - Train, Live anmeldelse.

De fleste herhjemme er efterhånden bekendte med Alex Vargas. Den danske sanger tog alle med storm i 2016, da han hittede med Shackled Up og EP’en “Giving Up The Ghost”. Succesen har gjort, at Vargas har spillet på stort set alle store festivaler i Danmark i år. Nu er turen så kommet til hans danmarks turne.

Denne aften er det Train i Aarhus’ tur til at få besøg af ham. Det sker foran en helt udsolgt sal, hvilket Vargas selv noterer

“Vi har spillet på Train før. Men vi har fandme aldrig spillet for så mange mennesker. Det er sindssygt” siger han tænkende. Men vi spoler lige tiden lidt tilbage.

Først går opvarmningsgruppen Drew på. Hvilket de gør super godt. Det er en kombination af elektronisk musik og en kvindelig vokal - en konstellation der ikke er helt ny, men den fungerer. Det gør deres setliste også, for de spiller ikke særligt mange sange. De spiller lige præcis nok. Nok til at man er nysgerrig, og vil høre mere.

Herefter går der lidt tid, og salen bliver mørklagt. Pludselig lyser der at rødt A på scenen. Det er omringet af 12 store LED lys, der stadig er slukkede. Efter lidt tid begynder en svag bas-lyd. Den starter meget lavt, men bliver med tiden højere og højere. Ca. 10 min går der, indtil lyden er enorm og Vargas træder ind på scenen.

ANNONCE

"Lad os lege, det er lørdag"

Der starter stille ud, men bliver forvandlet til en sindssyg ravefest. Lys, laser og blink bliver skudt ud i salen. En sal der består af alle menneskegrupper. Forrest står en gråhåret dame, bagved hende en teenager, og i midten en kvinde i poncho, der danser åndeligt med. 

Vargas spiller Giving Up The Ghost, der heller ikke er et stille nummer. Lyset fortsætter. Festen fortsætter. Oh love, How You Break Me Up får nu sin tur - og den er vild.Vargas kaster sig rundt på scenen og ligger på alle fire med sin synthesizer maskine “I dont wanna. I dont wanna” bliver loopet. Imens pigerne på første række febrilsk prøver at røre ham. Jeg klemmer næsten en tåre - ikke på grund af musikken, men på grund af lyset, der måske er en anelse for vildt.

“Hva så, Aarhuuus”, råber han. Og publikum svarer ham med hvin.

Han følger op med sjæleren Solid Ground. Den elektroniske fest er slut, og pardansen begynder. Den er smuk udført. Der er én ting med Alex Vargas: Han synger fantastisk. Det lyder præcist som på CD’en. Det gør det måske lidt forudsigeligt, men det skal han ikke klantres for. 

“Går det ned på en onsdag? Skal vi lege noget? Vi leger, det er lørdag, lad os have en fest”, Siger han kækt.

ANNONCE

Shackled up binder det hele sammen

Herefter følger et cover af Beyonce sangen Baby Boy, og igen får vi fornøjelsen af det vilde lysshow. Den bliver fuldt op af Wear Your Demons Out, der får hele stedet til at eksplodere. Et grønt lys skydes i alle retninger, og folk går amok. Helt klart koncertens højdepunkt.
 

“Ok, Aarhus. Kender i reglen? Reglen er, at vi leger, at vi forlader scenen nu. Så råber i efter ekstranummer, og vi kommer så ind, og er forvirrede. Men så går det op for os, at vi faktisk har et nummer mere. Så det spiller vi nu.” Siger han, imens hele salen griner.
 

Hans store hit Shackled Up bliver spillet til perfektion, og afslutter en fortryllende aften. Alex Vargas er klart kommet for at blive. Variationen på hans sange er god. Alt fra følere til de mere elektroniske. Jeg ved ikke, hvad det var, men publikum var ikke helt med. Men jeg tror ikke, det er Alex’ skyld. Han gjorde, hvad han kunne.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce