Aalborg får 'verdens bedste bilmuseum' i BIG-tegnet milliard-projekt

Plads til 350 udstillede specialbiler og det løse.12. september, 2017 - kl. 12:21
Forfatter: Mikkel M. Vermeulen


Synes godt om Connery.dk

Del artiklen

En ottetalsformet bilremise med museumsplads til 350 køretøjer, specialværksteder, restaurant og andet lir, skal være det nye tilløbsstykke for motorglade danskere. 

I hvert fald hvis det står til de syv nordjyske investorer, der er gået sammen for at skabe et imponerende oplevelsescenter på havnefronten i Aalborg. Ud over den 8-tals formede remise er planen også at opføre et 107 meter højt lejlighedstårn. 

BIG-Bjarke Ingels Group, bedre kendt som BIG, har tegnet det, der meget vel kan blive et af Nordjyllands og Danmarks mest ikoniske byggerier. Bag projektet står syv nordjyske investorer, der tæller Eigild Christensen, Mads Peter Veiby, Jacob Christensen, Jørgen Bønsdorff, Jan Nygaard, Mark Nielsen og Jacob Bang, alle erhvervsfolk med en glødende interesse for biler. Det milliarddyre projekt er opstået ud fra ønsket om at skabe et samlingssted for biler, motorcykler og specialværksteder, og i 8-tallet skal der ud over den dynamiske museumsudstilling med plads til 350 køretøjer være værksteder, bilklargøring, restaurant, isbar, eventrum og kontorer. Noget tilsvarende findes bl.a. i Berlin og Stuttgart, hvor bilremiser er blevet et stort tilløbsstykke og et mekka for alle, der har lyst til at udstille eller bare se på dyre, sjældne, usædvanlige eller klassiske biler og motorcykler.

"Vi vil gerne opføre dette arkitektoniske mesterværk, fordi vi elsker biler og ønsker at dele vores kærlighed med alle, der har lyst til at bruge huset eller bare komme og kigge ganske gratis...  Vi er oprigtigt stolte over idéen, men i sidste ende skal politikerne naturligvis først tage endeligt stilling til planerne, før de kan realiseres," forklarer Eigild Christensen, der udgør en syvendedel af investorkredsen.

Let's gooooo, det lyder fantastisk!

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Mikkel M. Vermeulen Følg på: Facebook Instagram

Kontakt: mmv@connery.dk

Mikkel er redaktør på Connery. Hans ypperste mål er at leve, af at have det sjovt, og at have det sjovt mens han lever. + øl.

[...læs mere]

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om connery.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen