6 vilde TV-nyheder

En god håndfuld flagskibs-skærme der koster det samme som en mikrobil. Cirka18. september, 2017 - kl. 00:37
Forfatter: Mikkel M. Vermeulen


Synes godt om Connery.dk

Del artiklen

Det store stue-alter lever i bedste velgående, til trods for kabel-tv og de traditionelle tv-kanalers nedgang i seere. Den nedgang betyder nemlig ikke at vi generelt set ser mindre på de store skærme - det betyder bare at fokus har flyttet sig til streaming og gaming, hvor høj kvalitet og god opløsning til stadighed betyder mere og mere. 

Hvis du er en af dem der går i tanker om at opgradere på tv-fronten (Gør man ikke altid?), bringer vi her en håndfuld af de allerfedeste nyheder på fronten. Vi tilbragte en del af forrige uge på IFA-messen i Berlin, hvor vi selv fik syn for sagen, og følgende er blandt de bedste skærme vi lagde øjnene på. 

Fællesnævneren her må være, at tendensen går mod større og større skærme, med fladere format og bedre billedteknologi. 

Sharp IGZO 8K 85"

Den måske mest markante opmærksomhedstyv på SHARPs stand, var det enorme 85" tv med IGZO teknologi. Faktisk var hele Sharps stand et kæmpe fokus på 8K, en standard der netop opnåes med IGZO, der er en semi-conductor teknologi, der skulle give op til 50 gange højere electromobilty en gængse semi-conductors. Det muliggør kontakt med hver af de 33 millioner (!) pixels, op til 120 gange i sekundet. Om SHARPs bud på 8K er dobbelt så godt som 4K, er nok lidt svært at sige, men et ganske imponerende setup, det er det. 

 

Bang & Olufsen BeoVision Eclipse

En anden stor nyhed, er første produkt af det igangværende samarbejde mellem LG og Bang & Olufsen. Under IFA resulterede det i afsløringen af det nye BeoVision Eclipse. 

Her har ingeniører og design-hold fra Struer og Seoul arbejdet sammen, om at bygge det bedst mulige produkt ud fra LG's OLED teknologi. 

Ud fra devisen om at lyden er mere end halvdelen af billedet, har B&O gjort et rigtigt godt forsøg på at forædle den flotte billedteknologi. Det har resulteret i et high-end tv, der viderefører B&O's elegante og tidløse linjer, med stor flot skærm og et integreret 3-kanals soundcenter. 

Soundcenteret yder 450 watt med stereo+center, der er integreret musikstreamingtjenester, og integreret surround sound-dekoder, så der er plug'n'play surround, hvis man ligger inde med nok enkeltstående B&O højttalere. Værende B&O er TV'et udstyret med en motoriseret gulvstand, eller om man vil - motoriseret vægsbeslag. 

 

 

Eclipse kommer i både 55" og 65", begge displays er 4K HDR OLED, og ja - det er et pokkers godt billede. 

Som altid, følger prisen trop for et B&O produkt. Eclipse 55" koster fra 69.490 kroner, og Eclipse 65" koster fra 96.490 kroner. 

 

BeoVision Eclipse
Del videoen med dine venner

SONY Bravia OLED A1 HDR 77"

Nyeste skud på stammen for Sony er det kraftfulde Bravia A1 i 77". Skærmen er udstyret med Sonys egen 4K HDR Processor X1 Extreme - der kan et og andet med opdateringshastigheden for billedet. Hvis du spørger Sony selv, er skærmen den helt perfekte makker til PlayStation 4 Pro, og vi er villige til at give dem ret, langt hen ad vejen. 

A1 modellen har været på gaden i lidt tid, men det helt nye er altså, at den nu også er tilgængelig i 77". Men man skal smide en solid mønt efter det. Hvor A1 i 55" kan anskaffes for godt 30,000, står den nye 77" i 180.000 kroner! 

Samsung Q8F

Samsung har også travlt med at udvide deres portefølje indenfor premium-tv segmentet. Den seneste nyhed er Q8F "En flad version af det buede Q8C", (Sorry, det virker sgu til at de kurvede skærme mest er blevet adopteret af gamere). Skærmen kommer både i en 55" og en 65". Opløsningen lyder på 4K Ultra HD. Det har QLED, hvilket betyder at du kan skrue overordentligt højt op for farven på skærmen, og så byder det også på HDR 10+, en videreudvikling af HDR-teknologien, der arbejdes på i samarbejde med Panasonic og 20th Century Fox. Designet er super simplistisk og praktisk talt rammeløst. 

Prisen lyder på en mere menneskelig pris end de øvrige i listen indtil videre, med en vejlende udslagspris på 18.999 kroner for 55", der kommer på markedet i slutningen af oktober. 

Panasonic EZ1000 77"

Panasonic er også på banen med et OLED-monster på 77". 

Det er den største OLED-skærm i deres lineup nogensinde. Men for lige at toppe det enorme billede, har mærket også allieret sig med deres søster-selskab Technics, om at vride bedst muligt lyd ud af den flade pakke. 

Panasonic beskriver den nye skærm som en af de absolut bedste løsninger til hjemmebiografen, for folk der ønsker et top of the line billede, og showcasen på Berliner-messen var såmænd også ganske overbevisende. Som nævnt ovenfor, er Panasonic og Samsung i et strategisk samarbejde om udviklingen af HDR 10+ teknologien, en teknologi som dette tv selvfølgelig også understøtter. EZ 1000 er også blevet udmærket med en 4K certificering af THQ (Hollywood approved). Jow jow. 

Og for så lige at vende tilbage til mit namedrop af Technics - lyden fra dette tv er ret så god, og den styrke tilskrives den Technics-udviklede 'Dynamic Blade Speaker', der er et super-slim lydsystem med 14 integrerede højttalerenhede - 8 woofere, 4 mellemtoner og 2 diskanter. 

Prisen? Forvent i omegnen af 160.000, hvis du går efter 77" flagskibet. 

 

Philips OLED 65" 9-series

Sidst, men ikke mindst er der selvfølgelig også nyt fra Philips. 

Nyheden fra Philips er et nyt tv i 9-serien, det første OLED fra Philips i 65". Skærmen her er udstyret med Philips P5 Perfect Picture processor, og så selvfølgelig Philips evigt tilbagevendende udstyrstykke: Ambilight. I dette tilfældet tre-sidet Ambilight, der spiller særdeles godt sammen med det - næsten - rammeløse design, der dog suppleres af en ramme gennemsigtig akryl, som ser awesome ud under Ambilight. 

Major keys: 4K UHD, HDR Perfect, Android TV med quad-core processor og og og, Red Dot Design-præmieret højttalersystem med designerstof fra danske Kvadrat. 

Prisen: Stadig gætværk, men forhåbentlig ikke på den forkerte side af 50.000! (Please).  

New Philips 65” OLED 9 Series
Del videoen med dine venner

Det var alt for denne omgang. 

Hvad siger du? Er det på tide at melde ud, at julegavebudgettet er aflyst i år? 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Mikkel M. Vermeulen Følg på: Facebook Instagram

Kontakt: mmv@connery.dk

Mikkel er redaktør på Connery. Hans ypperste mål er at leve, af at have det sjovt, og at have det sjovt mens han lever. + øl.

[...læs mere]

Vil du skrive for os?

Synes godt om connery.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen