Connery

5 mustsee foodporn-film til madentusiasten

Mundvandsfremkaldende filmoplevelser.

Når det kommer til den ædle madlavningskunst, findes der utallige variationer af dokumentarer og serier fra den virkelige verden - alt fra Jiro Dreams of Sushi til den famøse serie Chef's Table. Men spillefilms-genren har faktisk et begrænset antal af eksemplarer, som kigger nærmere på madlavningen som det primære fokuspunkt. Men de findes!

Derfor har vi fundet fem solide bud på film, som ikke blot får mundvandet til at løbe, men faktisk også er nogle ret solide underholdningskilder.  

 
ANNONCE
5 mustsee foodporn-film til madentusiasten
5 mustsee foodporn-film til madentusiasten

Ratatouille (2007)

Selvom denne film er en animationsfilm, så kan man ikke komme uden om, at Pixars fantastiske kreationer alligevel får appetitten frem hos biografgængeren. Med farverige, ikoniske franske retter og en passion for at skabe tingene fra bunden formår filmen at rotere omkring konceptet madlavning og skabe en mindeværdig historie om livet i køkkenet.

 
ANNONCE
5 mustsee foodporn-film til madentusiasten

Julie & Julia (2009)

Her er vi lidt i tøseafdelingen, men ikke desto mindre en mundvandsfremkalende film - vi får en duo-historie, hvor den famøse kok Julia Childs skaber sit navn gennem sin ikoniske madlavning, mens Julie Powell genskaber hver eneste opskrift i Childs kogebog. En stærk, dynamisk fortælling, som sætter madlavningen i førsteprioritet med henblik på at udvikle sig, lære af sine fejl og ikke mindst opnå det perfekte måltid gennem øvelse, øvelse, øvelse.

 
ANNONCE
5 mustsee foodporn-film til madentusiasten

The Trip (2010)

Rob Brydon og Steve Coogan spiler en mockumentary-udgave af deres eget selv, mens de rejser rundt i England for at smage de bedste, gastronomiske oplevelser og ikke mindst udfordrer hinanden i at være den mest succesfulde person. Skjult bag tåkrummende magtkampe, dårlige såvel som gode parodier og en meget mærkværdig bromance finder man en berigende oplevelse af Englands bedste madkultur. Humor og madlavning som stærkt makkerpar!

 
ANNONCE
5 mustsee foodporn-film til madentusiasten

Les saveurs du Palais (2012)

Outsideren på listen, men ikke desto mindre en vigtig faktor, finder vi i den franske fortælling om haute cuisine baseret på virkelige hændelser - filmen dækker over den høje ende af skalaen i forhold til gourmetmad, som går under navnet ‘haute cuisine’. Filmen kigger nærmere på kokken Danièle Mazet-Delpeuch, som blev så populær i de franske kredse, at hun endte med at være den private kok for Frankrigs præsident i 1980-90’erne, François Mitterrand. En potpourri i overdådig fransk madlavning krydret med evnen til at skubbe grænserne for, hvad madlavning kan klare.

ANNONCE
5 mustsee foodporn-film til madentusiasten

Chef (2014)

Jon Favreau tog lidt tid væk fra Marvel for en stund og skabte en lille, hyggelig historie om, hvordan god madlavning kan skabes uanset set hvor, man befinder sig. Fra at være en berømt kok til en foodtruck-ejer fortæller filmen om glæden ved madlavning, sammenholdet og ikke mindst evnen til at trylle smagen frem af få, nøje udvalgte ingredienser. Ren madmagi med charme og humor!

 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce