Connery

3 vilde opgraderinger til din lejlighed

3 eksempler på vilde og ambitiøse opgraderinger til din lejlighed, der både kan øge en fremtidig salgspris og gøre det sjovere og mere interessant at bo der.

At bo i lejlighed kan have sine fordele og ulemper. I nyere og mere moderne lejligheder får man ofte mange af de samme hårde hvidevarer og den samme gode indretning og udnyttelse af rummene, som man får i en villa. Mange ældre og charmerende lejligheder har derimod ingen af delene, og derfor - såfremt man har lov - kan det være en god idé at gå i gang med projekter, der kan optimere hverdagen i lejligheden.

Denne artikel giver dig 3 eksempler på vilde og ambitiøse opgraderinger til din lejlighed, der både kan øge en fremtidig salgspris og gøre det sjovere og mere interessant at bo der.

ANNONCE

Alternativ udeplads - en altan

Når man kigger på lejlighed, er det svært ikke at foretrække lejligheder med altan. Muligheden for at komme udenfor tiltrækker de fleste, fordi det er en gode, der ikke kommer med de fleste lejligheder. Uanset størrelsen på altanen kan det at komme ud i solen på en lille taburet eller det at have en minigrill til at stå gøre livet i lejlighed lidt mere eksotisk.

Det kan være et stort skridt at få altan muret på lejlighedsfacaden, men har man et “go” fra boligudlejeren eller lejlighedskontoret, er det blot et spørgsmål om lidt effektiv tilrettelæggelse og noget tid med lidt rod, før man kan vende tilbage til en lejlighed med altan.

Minaltan.dk er et eksempel på ét af de mange firmaer, der tilbyder denne vilde opgradering. Altanens størrelse og type kan man være med til at bestemme selv og udgangen til altanen kan både være en almindelig dør, foldedør eller dobbeltdør alt afhængig af, hvor meget plads man kan tage. Uanset hvad det ender med, er resultatet en skøn lejlighed, hvor der - mere end før - kan trænge lys ind og, hvor man ved udluftning kan få et dejligt indeklima. Og naturligvis med mulighed for at skabe et personligt frirum på samme niveau som din lejlighed.

ANNONCE
Foto: Max Pixel - 3 vilde opgraderinger til din lejlighed Foto: Max Pixel

Skræl en væg ned til de bare mursten

Trenden blev sandsynligvis startet i New York, og det er blandt andet derfor, at lejligheder med en bar murstensvæg får tilnavnet “New Yorker-lejlighed”. Det rå look og den alligevel organiske og varme murstensmur giver din lejlighed et helt unikt, historisk og sexet præg. Det kræver lidt undersøgelse, før man kan “skrælle” væggen ned. Det er værd at undersøge, hvordan standen på lejligheden er og altså overveje, om det kan skabe træk og kulde ved at fjerne den væg, der dækker over.

Har man sikret sig, at det er muligt at pille væggen ned, så murstensvæggen kun står tilbage, er resultatet en farverig og dragende væg, der fortæller en historie og giver mulighed for at skabe et indretningsmæssigt “spil” og tilføre lejligheden kontrast.

ANNONCE

Riv en væg ned - erstat med glasvæg

En rigtig vild og fantastisk opgradering i en lejlighed vil være at rive en af lejlighedens vægge ned og erstatte den med en smuk glasvæg, eventuelt af blyindfattede vinduer. Det siger sig selv, at man bør tjekke, om væggen, man skal til at slå ned, er den bærende væg.

En glasvæg tilfører lejligheden et rent og klassisk look, og samtidig vil en glasvæg ikke “sluge” nær så meget lys og i stedet give et luftigt og let udtryk i de tilstødende rum også.

Det er meget populært med glasvægge, der er sat sammen af store “ruder”, som giver skarpe kanter rundt om de enkelte vinduer, og som tilsammen skaber en væg. Disse ruder kan man eventuelt bestille hos en glarmester – alternativt kan du få en håndværker til at give et bud på, hvad en væg som denne ville koste.

Wednesday inspo by @mirage_it. A beautiful example of how to create space without sacrificing light.

A post shared by Vallonia (@vallonia.stockholm) on

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce