Connery

12 Disneyfilm, der aldrig blev til noget

Sådan kunne din barndom have set ud!

Jeg er sikker på, vi alle er vokset op med Disneyfilm. Hver familie har sine klassikere, og de holder bare altid! Men har du nogensinde tænkt på what could have been? Vi har her samlet 12 Disneyfilm, som aldrig blev til noget.

Louis The Bear

12 Disneyfilm, der aldrig blev til noget

Disney havde allerede planlagt filmen, som skulle handle om en bjørn, der flygtede fra zoo med assistance fra to mus. Lyder det en smule bekendt? Ideen til blev i stedet brugt til The Rescuers (Bernard og Bianca) året efter Walt Disney døde og den planlagte hovedrolleindehaver (i hvert fald ham, der skulle lægge stemme til; Louis Prima) blev diagnosticeret med en hjernetumor.  

Army Ants

I 1988 overvejede Disney at lave en film kaldet Army Ants, som skulle omhandle en pacifistisk arbejdsmyre, som er fanget i en militariseret koloni. 

ANNONCE

Toots and the Upside Down House

Henry Selick instruerede James and the Giant Peach (Jimmy og den Store Fersken) og The Nightmare Before Christmas, og han var derfor også ret interesseret i at instruere en stop-motion baseret på Carol Hughes bog Toots and the Upside Down House. Steven Soderbergh ville levere manuskriptet, men Disney-ejede Miramax endte med at trække stikket tidligt i processen. 

Chanticleer

ANNONCE
12 Disneyfilm, der aldrig blev til noget

Baseret på historien af Edmond Rostand, forfatteren bag Cyrano de Bergerac, var Chanticleer planlagt til at være en baggårdshistorie omkring en hane med et mærkeligt navn, som troede, at hans hanegal fik solen til at stå op. Kan du huske Rock-A-Doodle (Rock, Rul og Hanegal)? Så lyder denne del bekendt. Filmen blev instrueret i 1991 af Don Bluth, som ”tilfældigvis” arbejdede for Disney, da konceptet bag Chanticleer blev diskuteret. 

Reynard

Der er, måske ukendt for mange af os, en gammel fortælling om en fræk ræv kaldet Reynard. Walt Disney overvejede at lave en film om Reynard i hvert fald siden 1937, men han kunne aldrig helt acceptere rævens grimme gerninger. Modsat andre harmløse skurke i Disneyfilmene, ville Reynards ofre ofte omkomme. I 40 år forsøgte han at få det til at fungere alligevel, og på et tidspunkt forsøgte de endda et kombinere Chanticleer og Reynard til én film. Til sidst blev den listige ræv dog brugt som inspiration til titelkarakteren i Robin Hood

ANNONCE

Where the Wild Things Are

I 1983 instruerede John Lasseter en 30 sekunders filmtest af Maurice Sendaks Where the Wild Things Are, som Disney ejede rettighederne til. Universal tilegnede sig rettighederne i 2001, men du kan stadig se en lille del af John Lasseters testfilm og forestille dig, hvordan det kunne have været: 

ANNONCE

Sonja Henie Fantasy 

Dette udspil var muligvis påtænkt til at være en kort del af en længere film indeholdende flere korte film. Konceptet kom langt nok til, at OL-deltageren, nu skuespiller, optrådte i et par tidligere tegninger med en isbjørn. Selvom filmen aldrig blev lavet, optrådte en animeret Sonja i 1939 i kortfilmen kaldet "The Autograph Hound".

ANNONCE

Uncle Stiltskin

Er du bekendt med tegneserien Teacher's Pet? Ægteparret bag, Bill og Cheri Steinkellner, solgte Uncle Stiltskin til Disney tilbage i 2003. I den forsøger Onkel Stiltskin at få et barn ved at spinne strå til guld. Det virker ikke, og han ender med at få en vild, forældreløs pige, som havde levet blandt ulve istedet. Den var under udarbejdelse på samme tid som The Princess and the Frog (Prinsessen og frøen) og Tangled (To på flugt), så hvad der egentlig skete med Uncle Stiltskin, ved ingen.

Newt

ANNONCE
12 Disneyfilm, der aldrig blev til noget

I 2008 annoncerede Disney/Pixer Newt, en film om "hvad der sker, når den sidste tilbageværende han og hun salamander på planeten er tvunget sammen gennem videnskaben for at redde arterne. Grunden til, den pludselig ikke blev til noget, lader til at være, at Rio - en fortælling om de sidste tilbageværende blå araer på planeten, som er tvunget sammen for at redde arterne - var planlagt til at udkomme omkring samme tid.

Fraidy Cat

"I Fraidy Cat er en buttet kat med dårlige nerver revet væk fra sin behagelige sofa og smidt direkte ind i en Hitchcockian thriller, hvor han bliver beskyldt for en forbrydelse, han ikke begik" - sådan lød det engang i Disneys promoveringsmateriale. Og egentlig lyder det da også til at være en meget god film? Rygtet siger dog, at cheferne mistede tiltro til projektet, da de var usikre på, om filmen ville være kommercielt attraktiv. Ron Clements og John Musker endte med at forlade firmaet på grund af Fraidy Cats død, men vendte tilbage seks måneder efter. 

ANNONCE

Yellow Submarine 

Disney ville lave en remake af Yellow Submarine, men stikket blev trukket på grund af den totalt mislykkede Mars Needs Moms - da den film blev en fiasko, hævede folk øjenbrynene over budgettet, og Yellow Submarine blev aldrig en realitet. 

The Gremlins

ANNONCE
12 Disneyfilm, der aldrig blev til noget

Denne film skulle være baseret på Roald Dahls bog af samme navn. Tilbage tidligt i 1940 havde Disney mindst to filmmanuskripter skrevet for dette projekt, før det blev droppet helt. Hvad der endte med at overleve, var en promoveringsbog, som ville hænge sammen med bogen. Originalkopierne af denne, som der findes færre end 5000 af, har lige nu en værdi af omkring 2000 kr. 

ANNONCE

The Prince and The Pig

Ville du se en film om en lille dreng og hans kælegris, og de udfordringer og prøvelser, de møder i deres rejse mod at.. stjæle månen?! Det troede Disney i hvert fald tilbage i 2003. Men de ændrede så mening alligevel.. Det var måske egentlig meget heldigt? 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce