Connery

10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer

En lille liste over instruktørernes succesfulde remakes og reboots!

10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
En trend som har præget Hollywood i flere år er lysten til at søge væk fra nye historier og manuskripter, og i stedet forsøge at reboote gamle og ældre film med henblik på at forbedre dem med den moderne teknologi. Don’t fucking mess with the classics, man! Dette er ofte min reaktion, når Hollywood forsøger at genskabe filmmagien på nye præmisser, og i de fleste tilfælde fungerer det heller ikke særlig godt. Dog er der få undtagelser, hvor remakes og reboots faktisk enten er blevet bedre eller i hvert fald har skabt noget mere interessant fokus omkring selve indholdet og idéen bag. Jeg har samlet nogle af de mest bemærkelsesværdige reboots, som absolut fortjener respekt. Se med og giv dit bud på nogle remakes, som fortjener lidt credit!
ANNONCE
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
The Incredible Hulk (2008)
Remake af: Hulk (2003)
Eric Bana forsøgte at puste liv i den voldpumpede superhelt The Hulk tilbage i 2003 med den dygtige instruktør Ang Lee ved roret, men det dårlige manuskript, kedelige tempo og en alt for lang spilletid gjorde filmen til en sløv oplevelse. Derimod fik Marvel pustet nyt liv i franchisen, da de lancerede deres Avengers-fremtidsudsigt til hungrende filmfans, og Edward Norton overtog roret på remaken. Filmen var præget af et intenst plot med et velskrevet manuskript og interessante sammenhænge til resten af Marvel-universet – derudover var CGI-effekterne overdrevent fede og skabte den Hulk-figur, som vi alle gik og ventede på. Den var ikke bare bedre end 03’-udgaven, den var dobbelt så god!
ANNONCE
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
The Amazing Spider-Man (2012)
Remake af: Spiderman (2002)
Det kom som noget af en overraskelse, da vores kære Tobey Maguire som Spiderman allerede skulle rebootes, og det lugtede langt væk af pengegriskhed. Dog viste det sig, at det skyldtes en kontrakt i forhold til samarbejdspartnere på Marvel og co., og instruktør Marc Webbs hånd om den edderkoppelignende superhelt blev faktisk ganske interessant. Hele konceptet blev revurderet, spækket med humor fra de klassiske tegneserier og ikke mindst en meget velspillende Andre Garfield i hovedrollen. Hvor filmen fra 2003 gik mere i dybden med karakterens udvikling, går denne remake dybere ned i handlingen og kigger nærmere på den store baggrundshistorie bag det hele. Filmen og dens efterfølger har dog en tendens til at dvæle lidt ved mange svulstige CGI-effekter, men for fanden hvor er man underholdt.
ANNONCE
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
Rise of the Planet of the Apes (2011)
Remake af: Planet of the Apes (1968)
Holy fuck, her kan man tale om en underholdende film! Instruktør Franklin J. Schaffners klassiske film ’Abernes Planet’ og de kommende efterfølgere fik meget stor ros tilbage i 1960’erne, og dengang var effekterne, kostumerne og hele historien meget high-tech-shit. Tim Burton forsøgte i sammenhæng med Mark Wahlberg at genskabe den klassiske, teatralske fortælling i 2001, men tiden var for længst ovre i forhold til gamle virkemidler og halvdårlige abekostumer. Instruktør Rupert Wyatt fik heldigvis øjnene op for en snedig sammenkobling af nye CGI-effekter med de gamle historier, og en fantastisk oprindelseshistorie så dagens lys i 2011. Manuskriptet er så vanvittigt nervepirrende, effekterne er hjernedødt velskabte og den herlige Andy Serkis står for den ikoniske stemme bag abelederen Caesar. Dette er et eksempel på en film, hvor remake-idéen virkelig har båret frugt.
ANNONCE
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
Star Trek (2009)
Remake af: Star Trek (1966), Star Trek (1973), Star Trek (1979), Star Trek: The Next Generation (1987), Star Trek: Voyager (1995), Star Trek: Enterprise (2001)
J.J. Abrams er for tiden i fuld gang med at reboote Star Wars-franchisen med en syvende film, og vi venter i dødssyg spænding på den nye efterfølger. I mellemtiden gjorde han sig aldeles bemærket, da han formåede at reboote Star Trek-franchisen tilbage i 2009 – en remake hvor både den gamle, originale historie faktisk kunne fungere i symbiose med sit nye, vanvittigt spændende manuskript. Hatten af for det! Serien og filmene med Star Trek har kørt løbende siden 1966, og just som man troede, at den klassiske franchise hørte fortiden til, så ruller denne formidable action-pakkede, nervepirrende og utroligt velskabte film indover skærmen. Skuespillet er i top, handlingen er for både fans og ikke-fans og hele setup-delen er utroligt imponerende. Det skal også lige siges, at efterfølgeren Into Darkness faktisk er mindst lige så god – we love it!
ANNONCE
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
Batman Begins (2005)
Remake af: Batman (1989)
Christopher Nolan tog for alvor verden med storm, da han genskabte Batman-karakteren med så dybfølt en karakterudvikling og så vanvittigt velskrevet et manuskript. Filmen fik os nærmest til at glemme Tim Burtons prangende film fra 90’erne og de noget ældre produktioner med Adam West og co., og vi blev med det samme opslugt af den interessante oprindelseshistorie. Christian Bale er som skræddersyet til rollen som Bruce Wayne og hans alter ego, og historien udvikler i et tempo, som får hele historien til at lægge sig for fødderne af seeren. Nolan har altid ramt plet i mine øjne, lige siden Memento rullede indover skærmen i 2000, og denne film er ikke en undtagelse – den er nok nærmere den remake på denne liste, som jeg holder mest af. Og så skader det heller ikke, at de to efterfølgende film i trilogien faktisk formår at overgå denne!
ANNONCE
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
Dawn of the Dead (2004)
Remake af: Dawn of the Dead (1978)
George A. Romeros greb om zombie-genren har for alvor åbnet vores øjne for mulighederne i film omkring ’de levende døde’ og med hans klassiske make-up-effekter, interessante plothistorier og banebrydende fokus tilbage i 70’erne fik vi smag for flere film i samme genre. Zack Snyder tog kærlig hånd om en af Romeros klassikere, Dawn of The Dead, og med en mere moderne indfaldsvinkel fik Snyder pustet nyt liv i genren. Zombie-effekterne blev integreret i et fedt action-plot, hvor en masse teaterblod, splattereffekter og skræmmende plottwists formåede at bibeholde den klassiske gnist, men alligevel redefinere zombie-genren. Filmen er ikke blot en hyldest til Romeros klassiske zombiefilm, men i sig selv et forsøg på at nå nye højder indenfor zombieuniverset – og det fungerer efter planen!
ANNONCE
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
King Kong (2005)
Remake af: King Kong (1933)
Siden verdens 8. vidunder for første gang dukkede op på det store lærred tilbage i 1933, har idéen bredt mange ringe i vandet. Dog var Peter Jackson bedst på pletten med en fantastisk remake af filmen i sin 3 timer lange fortælling om rejsen til Skull Island og mødet med det store abevæsen i 2005. Filmen er en visuel rejse ind i den fiktive historie, og det visuelle team bag filmen har virkelig gjort deres ypperste for lade aben Kong komme til sin ret på det store lærred. Filmen er en blanding af afdankede skuespillere, håb, dinousaurer, kærlighed og selvfølgelig den kæmpestore abe, som danner et unikt venskab med den smukke Ann Darrow. En fantastisk storfilm, som både værner om idéens oprindelse og formår at bygge videre på historien.
ANNONCE
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
True Grit (2010)
Remake af: True Grit (1969)
John Wayne er en af amerikanernes største helte, da medvirkede i omkring 170 spillefilm på blot 50 år og gjorde et utal af film til klassikere på grund af sin kølige attitude, bløde stemme og ikke mindst ærkeamerikanske udseende. Coen-brødrene har for alvor vist deres værd med film såsom No Country For Old Men, Fargo og The Big Lebowski, og da de tog fat om 60-er-filmen True Grit, så vidste man godt, hvad klokken havde slået. Remaken har skiftet John Wayne ud med Jeff Bridges, og hele handlingen virker til at have fået et ordentligt energi-boost i den rigtige retning. Instruktørerne har bibeholdt den klassiske, minimalistiske stemning omkring personerne og deres færden, samt genskabt nogle utroligt overbevisende og realistiske scenarier fra den amerikanske frontier. Hvor den gamle klassiker havde John Wayne som trækplaster formår denne nye film at være et trækplaster i sig selv gennem en lækker kombination af dygtigt skuespil, flot scenografi og en fandens til velskrevet manuskript.
ANNONCE
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
The Departed (2006)
Remake af: Infernal Affairs (2002)
Martin Scorsese er og bliver en mesterinstruktør, og da han endelig vandt en Oscar for bedste instruktør, så blev det for denne fornemme actionfilm, som drives af et djævelsk velsammenstrikket plot med solide skuespilpræstationer. Faktisk er denne film en remake af en kinesisk fra 2002, som egentlig er ret så nervepirrende og interessant i sig selv. Normalt har film fra asiatiske lande aldrig haft stor succes på de amerikanske genindspilninger, da værdien og filmens gnist mister sin værdi i andre omgivelser. Scorsese formår derimod at bruge filmens idé blandet med hans klassiske syn på tingene, og hele universet indenfor historien ekspanderer i et voldsomt tempo med langt flere snedige plotudviklinger. The Departed formår med snilde at overgå den kinesiske udgave, da den griber handlingen an på en langt mere avanceret måde, og formår at udnytte den uslebne diamant i form af handlingsidéen til punkt og prikke blandet med nogle solide præstationer af Damon, DiCaprio og Nicholson - en født klassiker så snart den ramte biograferne!
ANNONCE
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
Man of Steel (2013)
Remake af: Superman (1978)
Denne film delte vandene hos mange biografgængere, men jeg har tidligere ærligt indrømmet, at jeg var helt vild med denne film! Derfor har den også fået en plads på listen, da jeg synes, at Superman-karakteren har fået det frirum til at boltre sig i, som man har manglet i de foregående film. Den klassiske tv-serie med George Reeves fra 50'erne såvel som sønnen Christopher Reeves film er fra 70’erne og 80’erne er ikoniske, men byder ikke ind med en decideret interessant vinkling på selve karakteren, og Brandon Rouths portrættering i Batman Returns i 2006 virkede kortfattet, ude af kontekst og meget indskrænket i forhold til, at han ikke havde medvirket i nogen foregående film som opløb til denne. Man of Steel forener Zack Snyders visuelle hjerne med Christopher Nolans mørke, men gribende menneskeportrætter, og symbiosen af disse resulterer i en fantastisk fortælling. Filmen rummer en tilpas mængde baggrundshistorie, karakterudviklinger og en masse svulstige effekter, som passer til denne overmenneskelige helteskikkelse.
ANNONCE
10 remakes og reboots der rent faktisk fungerer
Del

Seneste nyt

Annonce