Connery

Stauning Whisky har lanceret Dirty Bastard: En whisky lagret på stout- og mezcal-fade

Kun 3000 eksemplarer.

Stauning Whisky er på trapperne til at hive endnu en eksperimental sag ud af kælderen fra Staunings Research Series.

Den går under navnet Dirty Bastard - whiskyen er lagret 3-4 år på amerikansk eg, på Mezcal-fade fra Oaxaca i op til et år og til sidst Stout-fade fra bryggeriet To Øl med deres 'Mexican Hot Chocolate Imperial Stout'. 

Ofte er det omvendt - øl lagret på whiskyfade - men denne gang laver de en 180'er og prøver noget nyt. Deres Mezcal-lagrede Bastard, lavet på rug, er smidt til en tredje modning i stoutfade.

Heraf navnet Dirty Bastard, som laver en fin synergi mellem rugwhisky, mezcal og stout. 

”Dirty Bastard startede som så mange af vores andre whiskyer som et eksperiment. Vi var lidt skeptiske, da vi først kom på at lagre whiskyen på ølfade, fordi øllen gør whiskyen uklar, men da vi smagte resultatet, var det svært ikke at blive begejstret. Selvom den er lidt af et sjovt gadekryds med whisky, mezcal og stout, er den endt som et lille mesterværk,” fortæller Hans Martin Hansgaard, medstifter af Stauning Whisky.

Der bliver kun tappet 3000 eksemplarer - så du skal være hurtig, hvis du vil have en eksklusiv sag til barskabet!

Dirty Bastard bliver sendt i butikkerne d. 10. oktober til en udsalgspris på 595 kroner for 70 cl. Du kan også købe den hos Stauning

Smagsnoter: Noter af korn, kanel, kakao og tobak i næsen. I smagen mørk chokolade, vanilje, ristede nødder, chili, mørkt øl, humle og ristet malt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt