Connery

Roastbeef Sous Vide

med flødekartofler og pebersauce

Dette er anden artikel i en serie på 5, som alle omhandler mad tilberedt Sous Vide. Læs mere om Sous Vide her, og sidste uges opskrift her.
 
Ingredienser til 4 personer
 
Kødet
1 kilo Roastbeef
1 spsk paprika
Salt
Peber
 
Flødekartofler
1 kilo kartofler i tynde skiver
2 store løg i skiver
1 fed finthakket hvidløg
½ liter fløde
½ liter mornay sauce
Salt
Peber
 
Sauce
2 spsk smør
2 spsk olie
4 skalotte løg i tynde skiver
2 fed fint hakkede hvidløg
200 gram champignon i skiver
4 spsk. peberkorn i lage
½ liter hønsebouillon
1 spsk. sennep
2.5dl fløde
Paprika
Cayennepeber
Salt
Peber
 
Tilbehør
Server eventuelt med en lækker salat eller noget godt brød
 
Tilberedning
 
Kødet (forberedelse)
Tænd for din Sous Vide, medium/rød = 56 grader
Krydder kødet med paprika, salt og peber
Smid kødet i an vakuum pose
Vakuumpak posen
Smid posen i din Sous Vide maskinen
Vent i 12 timer
 
Kartoflerne
Tænd ovnen på 200 grader
Læg skiftevis kartofler og løg i et ildfast fad
Rør fløden sammen med mornay saucen
Krydder væsken med hvidløg, salt og peber
Smid fadet i ovnen
Det skal ca. have en time, stik i kartoflerne for at se om det er færdigt
 
Saucen
Smelt smørret i en pande sammen med olien ved høj varme
Smid champignonerne i pande og steg dem møre
Tilsæt løg og hvidløg og steg indtil de er blanke
Tilsæt de øvrige ingredienser på nær fløde og lad saucen koge ind til ½ mængde
Tilsæt fløden og smag til med paprika, cayennepeber, salt og peber.
 
Kødet (tilberedning)
5 minutter inden kødet er færdigt, giver du en pande fuld skrald (helst en grill pande)
Tag posen op af maskinen og klik posen op (hæld eventuelt væsken i din sauce)
Steg kødet på alle sider ved høj varme indtil den har fået farve (maks 20. sekunder på hver side)
 
Anretning
Skær kødet i tynde skiver og server med flødekartofler og sauce, eventuelt brød og salat.
ANNONCE
Det færdige resultat! - Roastbeef Sous Vide Det færdige resultat!
Del

Seneste nyt